Cum echilibrăm chakra: chakra frunții Ajna („al treilea ochi”)?

Sfaturi practice care te pot ajuta în echilibrarea si vindecarea chakrei Ajna. Uleiurile estențiale pentru chakra Ajna, cristale, alimentație, culoare și alte terapii.

Poziție: între sprâncene (lățimea unui deget mai mare).
Culoare: Indigo.
Nume în sanscrită: Ajna („percepe” sau „dincolo de înțelepciune”).
O chakra Ajna echilibrată: intuiție, perspectivă, imaginație, solidaritate, înțelepciune, pace interioară, percepția energiilor subtile, luarea deciziilor.
O chakra Ajna în dezechilibru: halucinații, ceață mentală, frică, paranoia, insomnie, indecizie.

Chakra frunții sau cel de-al treilea ochi este legătura dintre energiile tale subtile și conștiința ta – între lumea exterioară și mintea.

Când cel de-al treilea ochi se învârte în armonie, te poți simți ușor în armonie cu această lume fizică și, în același timp, să privești în spatele fațadei și să vezi marea iluzie a lumii. Atunci faci parte din această lume dualistă, dar nu ești obligat la ea. Simți un adevăr interior profund pe care mintea ta nu îl va înțelege niciodată pe deplin și care nu poate fi explicat în mod adecvat cu ajutorul cuvintelor. Îți folosești percepția intuitivă și imaginativă la fel cum îți folosești simțurile fizice și, prin urmare, experimentezi o imagine mai cuprinzătoare a lumii tale din jurul tău.

Cu o chakră frunte echilibrată știi ce vrei în viață și cum poți ajunge acolo unde dorești. Îți poți lua deciziile dintr-un loc echilibrat de pace interioară. Visele tale sunt probabil vii și pline de culoare, este posibil să ai chiar mai des vise lucide (dacă îți dai seama într-un vis că visezi) și de obicei îți poți aminti unul sau chiar mai multe vise dimineața.

Chakra frunții este subdezvoltată sau blocată?

În lumea noastră, cu toate distragerile și ispitele sale, uneori este dificil să trăim pe deplin latura noastră intuitivă. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor sunt mai susceptibili să aibă o chakră Ajna subdezvoltată sau blocată.

Ai dificultăți uneori să înțelegi interconectarea lumii și locul tau în ea? Crezi că experimentarea lumii tale interioare este prea departe de percepția ta despre lumea fizică din jurul tău? Nu poți folosi întotdeauna senzațiile tale intuitive așa cum îți dorești în viața ta sau, uneori, pur și simplu nu asculti când vocea ta interioară vrea să-ți spună ceva important?

Cu o chakră a frunții blocate, pierzi rapid din vedere viziunea mai mare din spatele vieții și acțiunilor tale deoarece ești prea ocupat cu problemele zilnice.

Al treilea ochi este conectat la glanda pineală și hipofiza. De acolo, sunt controlate funcții neurologice importante: nivelul tău de melatonină este responsabil de reglarea bioritmului tău, în special pentru timpul de somn și de veghe. În plus, aceste glande sunt importante pentru combaterea infecțiilor și pentru menținerea unei funcții metabolice echilibrate. Dacă ai probleme cu aceste situații, s-ar putea datora și unei chakre a frunții blocate.

Migrenele frecvente sau alte dureri de cap, infecții ale sinusurilor sau probleme cu vederea  pot fi alte simptome fizice ale unui al treilea ochi blocat. Unele persoane au adesea dificultăți de concentrare din cauza unei „cețe mentale”. Alții au multe coșmaruri. Scepticismul excesiv și o evaluare negativă și pripită a altor persoane pot avea, de asemenea, ceva de-a face cu chakra frunții.

Alte semne ale unui al treilea ochi blocat pot include probleme care să lase drumul trecutului sau prea multă teamă de viitor.

Ce se întâmplă dacă al treilea ochi este hiperactiv?

Un al treilea ochi hiperactiv poate provoca, de asemenea, probleme. Uneori, pe termen lung este doar fluxul constant de gânduri. Alți oameni au probleme să distingă imaginile interioare de cele exterioare. Fanteziile lor le apar apoi mai reale decât imaginile lumii exterioare, care pot crește și mai mult până la halucinații, care la rândul lor pot duce la temeri și paranoia.
Te chinui sa iei singur decizii simple? Această indecizie interioară poate fi declanșată, de exemplu, printr-o judecată slabă sau o lipsă de concentrare, ambele semne ale unei chakre a frunții care a devenit în afara echilibrului. Persoanele cu un al treilea ochi hiperactiv deseori petrec foarte mult timp în activități psihologice, lumi fanteziste sau experiențe paranormale. Cu o chakră a frunții hiperactive, cu toate acestea, aceste activități pot părea copleșitoare, astfel încât există riscul de a pierde contactul cu lumea exterioară.

Cu un al treilea ochi hiperactiv, mulți nu se simt întemeiați în mod corespunzător, se plimbă într-o lume de vis între lumea interioară și cea exterioară, poate fi bombardat de un flux nesfârșit de viziuni și fantezii sau chiar de o cantitate de manevrabilitate de informații nesensibile.

Curățarea și vindecarea celui de-al treilea ochi

Meditația este un mod minunat de a aduce chakra frunții în armonie. Concentrează-te asupra celui de-al treilea ochi în timp ce meditezi sau stai doar liniștit în natură. Dacă doresti, iti poți imagina „respirația” prin al treilea ochi.
Experimentează multe momente pașnice în liniște și armonie în timp ce te asculți pe tine. Cu aceasta, îți dezvolți și intuiția, care este deranjată mai ales de prea multe informații, ocupații constante și alte distrageri din lumea exterioară.
Un al treilea ochi dezvoltat, poate fi de mare ajutor dacă petreci ceva timp să te ocupi activ de visele tale. Poate că ți-ar plăcea să iei un jurnal de vise și să-ți scrii visele în mod regulat dimineața, sau poate să îți înregistrezi emoțiile și perspectivele? De asemenea, poate doresti să înveți și să practici diferitele tehnici pentru visarea lucidă.
Îți poți antrena imaginația ascultând călătorii fantastice. Iar cărțile de tarot pot fi un exercițiu bun pentru dezvoltarea abilităților tale intuitive.

Dacă te lupți să-ți calmezi mintea rațională care discută, căută o modalitate de a-ți trăi creativitatea. Găsește o formă de artă în care puteți opri complet și doar „fii” – fără discuții mentale și de judecată și, dacă este posibil, fără nici un rezultat intenționat.

Folosește-ți imaginația și creativitatea pentru a-ți schimba activ viața, pentru a-i modela modul în care o poți folosi pentru cea mai bună dezvoltare a ta!

Pentru o chakră a frunții supra dezvoltată și dezechilibrată, caută activități care te ajută mai bine sa remediezi această situație: grădinărit,  (desculț?) Plimbări, sport și o dietă sănătoasă și fără produse industriale pot fi extrem de utile.

Chiar și uleiurile esențiale pure (dar nu uleiuri de parfum!) îți pot armoniza chakra frunții. Încearcă să vezi ce poate face o picătură de marjoram, ienupăr, rozmarin, salvie sau lemn de santal dacă îl freci direct pe al treilea ochi. Dacă mirosul este prea intens sau pielea ta reacționează la ulei, vei dilua în prealabil picatura de ulei esențial cu câteva picături de ulei de măsline.

Dacă îți place să lucrezi cu cristale, poți utiliza ametist, lapis lazuli, piatra lunii sau cuarț pentru a curăța chakra frunții de energiile negative și pentru a restabili un flux energetic sănătos.

Și nu uita de culoarea albastru închis: înconjoară-te de ea prin haine sau în apartamentul tău. Sau poate preferi să mănânci vinete, prune sau afine pentru o perioadă.

Și ca și în cazul celorlalte chakre, curățarea energetică directă și vindecarea celui de-al treilea ochi funcționează deosebit de eficient – de exemplu cu Reiki, terapia sonoră, acupunctura sau acupresura,etc.

 

 

3 răspunsuri la „Cum echilibrăm chakra: chakra frunții Ajna („al treilea ochi”)?”

Lasă un răspuns