SAMADHI

Ce este Samadhi?

O stare de trezire completă, Spiritul din Samadhi, Experiența samadhi, Samadhi Moksha, Cine poate ajunge la Samadhi, Cum să ajungi la Samadhi?

Samadhi este unitatea cu Dumnezeu. Este o experiență unică.

Samadhi sau extazul este o uniune fericită. Duhul se ridica în veșnic, Atman devenind ca o sare în apă sau camfor în flacară. Este o stare a conștiinței pure.

Samadhi te ancorează în Atma. Prin samadhi, sinele limitat este absorbit în conștiință absolut nelimitată. Unitatea dintre Jivatman și Paramatman este realizată.

Cunoașterea facută în Samadhi este cunoașterea divină. Este o cunoaștere supranaturală, intuitivă, unde rațiunea, indiferența și dovada nu pot ajunge.

Samadhi este o experiență interioară, divină, dincolo de minte și limbă. Starea samadhi este dincolo de relativitate. Nu există cuvinte sau mijloace de exprimare pentru aceasta. Chiar și în experiența lumească, nu este posibil să explicăm pentru cineva gustul unui măr negustat, sau unei persoane oarbe, esența culorii. Samadhi este pura fericire, bucurie și pace. Numai așa se poate spune. Trebuie sa simțiți singuri.

În Samadhi, nu există nici conștiință fizică, nici mentală. Exista doar Sat, acesta este adevaratul tau Swarupa. Când un iaz se usucă, reflexia soarelui din apă dispare. Atunci când mintea se ridica în Brahman, când lacul se usucă,  reflecția dispare. Jivatmanul, personalitatea individuală, trece mai departe. Ramane doar ființa.

În Samadhi, meditatorul și obiectul meditației, gânditorul și gândul, închinatorul și veneratul devin unul și același. Mintea își pierde propria conștiință și devine identică cu obiectul meditației. Meditatorul sa dizolvat, s-a înecat și și-a uitat personalitatea în oceanul lui Dumnezeu pâna când el devine pur și simplu instrumentul lui Dumnezeu. Când gura se deschide, el vorbește fara efort și fara sa se gândeasca, prin intuiție directă, la cuvintele lui Dumnezeu; și când își ridica mâna, Dumnezeu trece prin ea din nou pentru a face un miracol.

O stare de trezire completă

Samadhi nu este o stare de maturitate, uitare sau dispariție. Este o stare a conștiinței absolute care bate orice încercare de a o descrie. Acesta este scopul final al tuturor lucrurilor. Este Mukti. E moksha.

Samadhi nu este un stat la fel de plictisitor ca o piatra, așa cum mulți cred. Viața în spirit nu este dispariția. Când sinele este legat în experiența, activitațile sale nu sunt exercitate pe deplin; și când se depașesc limitele ființei empirice, viața universală este intensificată și se simte îmbogațită. Apoi, viața interioară devine foarte bogată. Apoi viața devine cosmică și chiar supra-cosmică.

Samadhi nu este un stat inconștient. Este o stare de trezire completă. Nu este doar emoție  sau un sentiment de răpire. Este experiența directă, unică și intuitivă a Adevarului, a Conștiinței Absolute și a Realitații Ultimative. Este dincolo de toate senzațiile, cutremurele și tremurul. Este o stare puternică de auto-realizare transcendentală. Aspirantul se odihnește acum în centrul său – scopul căutarii sale – și realizează libertatea absolută, independența și perfecțiunea.

A patra dimensiune

Statul Samadhi nu este nici treaz, nici visator, deoarece Sankalpa, dorința, nu există. În mod similar, nu este somn, pentru ca nu există o lipsă de conștiință. Este a patra dimensiune în care domnește fericirea infinita a lui Brahman.

Când cineva are așa-numitul somn fără vise, acesta este, în general, unul dintre cele două: fie unul nu-și amintește visul sau unul a căzut în absența absolută, aproape moarte – o stare de moarte. Dar există posibilitatea de a dormi, unde intră în liniștea absolută, nemurirea și pacea în toate parțile ființei, iar conștiința apare în Sat Chid Ananda. Este dificil de a apela somnul, pentru că este o “stare de veghe” perfectă. În aceasta stare puteți fi câteva minute, ore sau zile: dar aceste câteva minute vă vor oferi mai multa relaxare decât orele de somn normale. Nu intri accidental in ea. Este nevoie de o practică îndelungata. ÎNSĂ există și excepții .

Jada Samadhi și Chaitanya Samadhi

Există o convingere generală că Samadhi înseamnă să stați într-o pânză  plapumă în starea de inconștiență absolută din Padmasana, poziția de lotus, unde respirația este complet în repaus. Partea comună a omenirii este de parere că cel care se odihnește în Samadhi nu trebuie sa fie conștient de mediul sau și sa fie complet insensibil, chiar dacă este să fie înjunghiat în trupul său. Desigur, există astfel de samadhis. Ei sunt Jada Samadhis și sunt aduse de Hatha Yoga Kriyas.

Folosind practica lui Kechari Mudra, un Yoga Hatha se poate închide într-o cutie și se lasa îngropat subteran timp de luni întregi. Fără îndoială, aceasta este o yoga dificilă Kriya.

În Jada Samadhi, prana este trasă și ținută în unele chakre. Omul este practic mort pentru această perioadă. Este ca un somn lung adânc. Aceste samadhis  sunt lipsite de valoare. Nu toate Samskaras și Vasanas sunt arse. Nu există nici o stare de veghe perfectă în acest samadhi. Omul vine ca același batrân din samadhi cu toate vechile samskare și vasanele. El nu are cunoștință prea intuitivă. Este un fel de acrobație sau o gimnastică internă. Astfel de Samadhis nu poate aduce Mukti, eliberare. Oamenii lumii sunt înșelați de astfel de trucuri.

Adevaratul Samadhi oferă cunoștințe psihice. Yoghinul apare cu o noua înțelepciune supranaturală. Acest lucru este adevarat Chaitanya Samadhi. În Chaitanya Samadhi exista o stare de veghe completă. În Jada Samadhi sadhaka este inconștient.

Chaitanya Samadhi este ceva complet diferit de Jada Samadhi. În ea, toate îndoielile, înșelatoriile și cele trei noduri – Avidya, Kama și Karma – sunt distruse. El dă absolută teamă și o stare de spirit neliniștită. Statul samadhi este, de asemenea, menținut în acțiune.

Cei care au rădăcini în Samadhi își pastreaza mințile și trupurile în echilibru perfect și îl folosesc cu Atma Bhava pentru serviciul omului. El este întotdeauna blocat în Brahman. El este mereu în Samadhi. El nu fluctuează în niciun caz. El este ferm datorită cunoașterii sale de sine.

Adevăratul Samadhi trebuie sa fie susținut atât în acțiune, cât și în meditație. Acesta este adevăratul test pentru tăria interioară și realizarea unei ființe umane. Acest lucru este adevarat Chaitanya Samadhi. Un samadhi, în care se merge în peșteri de munte și paduri cu ochii închiși, dacă ești rupt sau scuturat în timpul activității, nu este deloc un samadhi.

Spiritul din Samadhi

Samadhi înseamnă dispariția sau dizolvarea minții. Mintea nu este în nici un fel activă în Samadhi. Se duce la Brahman. Atunci când o stare de somn profund poate fi adusă, nu mai este un somn adânc, ci samadhi. Este somn fără somn în care simțurile și mintea încetează să mai funcționeze, iar voalul ignoranței este distrus de focul cunoașterii. Aspirantul se bucură de bucuria perfectă a libertații. El se bucură de tacerea sublimă a neputinciosului.

Nu există tensiuni mentale în Samadhi. Există tăcere și echilibru total. Există stagnare mentală completă.

În Samadhi, mintea purificată este absorbită în Atman, sursa ei, și devine Atman. El își asuma forma lui Atman, deoarece camforul devine foc. Să știi Brahman înseamna a deveni Brahman. Mintea devine Brahman atunci când este curațată și condusă în statul samadhis.

Când mintea devine Brahman, lumea, care este o creație a minții, se dizolvă, de asemenea, în Brahman și devine Sine Brahman.

Experiența samadhi

Nu există nici întuneric, nici goliciune în această experiență. Ea este doar lumină. Nu există nici un sunet, nici o atingere, nici o formă. Este o experiență fantastică a Unimii. Nu există nici timp, nici cauzalitate. Există numai eternitatea. Tu devii omniscient și omnipotent. Tu devii Sarva Vid, omniscient. știi totul,  știi întregul secret al creației. Câștigi nemurire, cunoștințe superioare și fericire veșnică.

Fiecare dualitate dispare în ea. Nu există nici obiect. Nu există nici Sakara, nici Nirakara. Nu există meditație sau samadhi. Nu există nici Dwaita, nici Adwaita. Nu există nici Vikshepa, nici punctualitate. Nu există nici meditații, nici obiecte de meditație. Nu există nici noapte. Când sunteți înradacinați în cel mai înalt Nirvikalpa Samadhi, nu aveți nimic de văzut, de auzit, de mirosit sau de simțit. Nu aveți conștiința corpului. Aveți conștiința deplină a lui Brahman. Nu este altceva decât sinele. Este o experiență minunată. Vei fi treaz.

Aceasta experiență apare atunci când ego-conștiința și mintea s-au dizolvat. Este o condiție pe care trebuie sa o obții prin propriul efort. Ea este nelimitată, fără părți și infinit, o experiență de existență și o conștiință pură. Când aveți aceasta experiență, mintea, dorințele, activitațile și sentimentele de bucurie și de îngrijorare dispar într-un gol.

Acum Jivatum a dispărut. Micul “eu” sa dizolvat. Mintea discreționară care a desparțit până acum  a disparut.

Samadhi a lui Moksha

Samadhi aduce Kaivalya, independența absolută. Samadhi a lui Moksha. Acesta este vârful și punctul culminant al yoga. Odata cu coborârea cunoașterii de sine, ignoranța dispare. Odata cu dispariția cauzei rădăcinii, ignoranța, gândirea ego-ului dispare și ea.

Yoga are acum cunoștințe simultane. Trecutul și viitorul se amestecă cu prezentul. Totul este “acum”. Totul este “aici”. Timpul și spațiul au fost depășite.

Numai prin samadhi poate fi recunoscut nerecunoscutul, văzul nevăzut și imposibilul obținut. Suma totală a tuturor cunoștințelor din cele trei lumi și toate științele lumești nu sunt nimic, nimic altceva decât o simplă coajă în comparație cu cunoașterea infinită a unui înțelept care a atins cel mai înalt Samadhi.

Un om care se întoarce de la Samadhi, poate trăi în același mod normal ca mai înainte, și, probabil, nu poate fi nici o schimbare notabilă perceptibilă în viața și comportamentul său pentru observatorul aleatoriu. Dar, totuși, există o schimbare incontestabila a conștiinței în el. Ce ar trebui sa spui despre simpla schimbare? Exista o schimbare clară a personalității.

Cine poate ajunge la Samadhi?

Samadhi nu este o experiență care poate fi realizată printr-o mică practică. Nimeni nu poate ajunge la Samadhi dacă nu este un suflet foarte, foarte curat. Pentru a realiza samadhi, trebuie urmată strict Brahmacharya, moderarea în dietă și trebuie să ai o inimă curată. Mintea trebuie sa fie complet purificată. Numai atunci mecanismul sau vasul vor fi suficient de pregatite pentru a primi coborârea luminii divine. Acesta trebuie sa fie suficient de puternic pentru a rezista la presiunea de expansiune bruscă a conștienței și suferă o viziune cosmică care se află dincolo de minte și acoperă întreaga existență .

Daca sunteți un candidat remarcabil care are cele patru fonduri sau proprietăți, Tivra Vairagya, dețineții și aveți o dorință intensă de eliberare, și, dacă aveți un Brahma Shroti, un Brahma Nishta ca Shri Shankara sau Shri Krishna,  în spatele dumneavoastră, vă veți da seama de sine într-o singură clipă. Într-o secundă poți să-ți dai seama de sine.

Ca omul care este urgent în căutarea unui mod de a scăpa dintr-o casa în flăcări, aspirantul trebuie să simtă dorința arzatoare de a se elibera de foc. Numai atunci poate intra în meditație profundă și samadhi.

Cum sa ajungi la Samadhi?

Meditația profundă duce la samadhi, la a fi una cu Dumnezeu. Mintea este plină de Atman. Mintea își dizolvă propria conștiință și se identifică cu obiectul meditației. Doar ca o păpușă de sare care se dizolvă în apă, la fel și mintea din Brahman, în Nirvikalpa Samadhi. O izbucnire bruscă a iluminarii mistice pune capăt întregii experiențe empirice, iar gândul de a ne aminti ceva asemănător acestei lumi sau individualitatea îngustă a spiritului din aceasta lume lasă omul absolut.

Observați cele trei procese care au loc în meditație în minte. Ele sunt: contemplare, împlinire, identificare. Gândiți-vă la aceste trei fotografii de cuvinte. Repetați mental în timpul dvs. sadhana. Asta cu siguranță vă va ajuta foarte mult.

Contemplă Atman. Umple mintea cu Atman. Apoi, mintea se identifică cu Brahman, așa cum spune analogia omida și fluture. Vei deveni așa cum crezi. Gândește-te, tu ești Brahman; Vei deveni Brahman.

Fii tăcut. Recunoaște-te. Recunoaște asta. Lasați spiritul sa crească în Samadhi. Adevărul este simplu.