Activarea celui de-al treilea ochi: puternice practici antice pentru activarea glandei pineale și extinderea conștiinței

Principiile de activare a glandei pineale: echilibrarea sistemului endocrin

Atât în ​​lucrarea craniosacrală, cât și în practica daoistă, sistemul endocrin este o poartă critică care leagă funcția fizică cu experiența spirituală. Sistemul endocrin cuprinde următoarele glande: hipofiză, pineală, hipotalamică, tiroidă, paratiroidă, suprarenale, pancreas și ovare / testicule.
Aceste glande folosesc hormoni (mai degrabă decât impulsurile electrice utilizate de sistemul nervos) pentru a provoca schimbări în corpul nostru, emoții, cogniție și energie. Hormonii sunt mesageri chimici care circulă prin corp prin fluxul sanguin și coordonează funcțiile critice ale corpului. Ele cresc sau reduc impulsurile nervoase și pot acționa, de asemenea, ca neurotransmițători.
Hipotalamusul, hipofiza și glanda pineală joacă un rol deosebit de important în experiența spirituală și sunt descrise mai detaliat în secțiunile următoare.

Relația hipotalamică / hipofizară

Având acces atât la sistemul nervos, cât și la cel endocrin, hipotalamusul joacă un rol central în conectarea celor două și în activarea glandei pineale. De asemenea, este legat de sistemul limbic, un centru al emoțiilor noastre. Prin urmare, atunci când hipotalamusul este asociat cu hipofiza, acesta are capacitatea de a afecta majoritatea sistemelor și funcțiilor organelor importante din corp, precum și emoțiile noastre. Împreună, hipotalamusul și hipofiza reglează toate procesele noastre de supraviețuire, cum ar fi temperatura corpului, foamea, setea, oboseala, creșterea, somnul, greutatea, funcția sexuală, ameliorarea durerii, tensiunea arterială, ritmurile circadiene și răspunsurile la stres, cum ar fi lupta sau zborul.
Hipotalamusul are aproximativ o dimensiune de migdala și se află imediat în spatele chiasmei optice. Secretează neurohormonii care comunică cu hipofiza, indicând eliberarea sau inhibarea hormonilor hipofizați importanți, care la rândul lor armonizează și activează funcția glandei pineale.
Glanda hipofiza are doi lobi principali, care diferă semnificativ embriologic, anatomic și funcțional. În general, glanda hipofiză are aproximativ dimensiunea unei mazăre; Acesta se află sub hipotalamus, în seaua turceasca a sfenoidului.
Deoarece glanda hipofizară este înconjurată de osul sfenoid, este foarte sensibilă la aliniere sau limitări în mișcarea acelui os. Dacă apăsați limba pe palat, apăsați pe partea inferioară a glandei hipofize.

Hipotalamusul comunică prin vasele de sânge cu hipofiza anterioară și se conectează direct la lobul posterior prin tulpina hipofizară sau infundibulul. Deși glanda hipofizară este adesea denumită glandă majoră, deoarece pare să controleze sistemul endocrin, hipotalamus joacă un rol mai important în acest sistem decât se credea anterior. Hipotalamusul primește și integrează informații din restul corpului și apoi secretă neurohormonii care eliberează sau inhibă hormoni hipofizați importanți. Prin semnalizarea și controlul glandei hipofizare, hipotalamusul joacă un rol crucial în sistemul endocrin și este important într-un sens mai mare pentru activarea glandei pineale.

Funcțiile glandei hipofizare în sănătatea fizică și trezirea mentală

Hipofiza anterioară secretă șapte hormoni cheie asociați cu lactația, eliberarea de testosteron și producerea de sex, tiroidă și hormoni de creștere umană. Lobul posterior nu produce hormoni, ci stochează și îi identifică pe cei doi importanți în creier: oxitocină și vasopresină. Oxitocina promovează instinctele mamei, atașamentul dintre parteneri, încrederea și dorința sexuală. Vasopresina influențează ritmurile circadiene, reabsorbția apei în fluxul sanguin și, de asemenea, stimulează protecția și îngrijirea paternă.

Glanda hipofizară se referă la creșterea noastră, iar sănătatea lor este importantă și pentru activarea glandei pineale. Când începe să vibreze sincron cu glanda pineală, suntem inspirați să creștem și să reînnoim atât fizic, cât și mental. Acest lucru se întâmplă și prin vindecarea spirituală.

Glanda pineală

Glanda pineală este localizată în mijlocul creierului, în spatele și deasupra glandei pituitare, deoarece glanda pineală este scăldată în lichid cefalorahidian foarte încărcat (LCR) și are mai mult flux de sânge pe volum cubic decât orice alt organ, poate fi folosită pentru tratarea glandei tiroide. Pe lângă nivelurile ridicate de lichid cefalorahidian și sânge, glanda pineală este și sursa dominantă de melatonină din organism.

Melatonina și glanda pineală

Melatonina este importantă pentru efectul său asupra stării de spirit, funcției imune, ritmului circadian și calității și cantității somnului nostru. Melatonina este cunoscută ca un agent anti-îmbătrânire și anti-stres, deoarece suprimă cortizolul și este un puternic antioxidant.
Producția de melatonină de către glanda pineală este activată de întuneric și inhibată de lumină. După eliberare, melatonina circulă prin creier prin lichidul cefalorahidian și intră în vasele de sânge din apropiere pentru distribuirea în restul corpului. Dacă nivelul de melatonină este perturbat, poate duce la schimbări de dispoziție, depresie și tulburări de sezon.
Serotonină și alte conștientizări care îmbunătățesc neurochimiile secretate de glanda pineală.

În plus față de producția de melatonină, o glandă pineală sănătoasă activată metabolizează și alte neurochimice care coordonează procesele corporale și emoționale la nivel celular. Aceste neurochimice, inclusiv Pinoline și DMT, sunt concepute pentru a conecta corpul și mintea. Glanda pineală joacă un rol cheie în producerea acestor neurochimice, deoarece are unul dintre cele mai înalte niveluri de serotonină din organism, iar serotonina este un precursor critic în acest sens.

Aspecte spirituale ale glandei pineale

Având în vedere rolul său important, nu este surprinzător faptul că o glandă pineală sănătoasă activată a fost asociată cu spiritualitatea de milenii. Forma sa de pin este întâlnită în artă și artefacte ale multor tradiții antice, unde este asociată cu iluminarea și nemurirea. Vechii egipteni s-au închinat acestei glande minuscule și au păstrat-o chiar în timpul procesului de mumificare.
Cu spini și spirale, conul de pin prezintă o secvență perfectă de Fibonacci – simbolizând creșterea și puterea de unire care stă la baza creației, toate întruchipate într-o glandă pineală activată.

Glanda pineală: cheie pentru a deschide cel de-al treilea ochi

Tradițiile spirituale asociază și activează glanda pineală cu deschiderea celui de-al treilea ochi al viziunii interioare, al perspectivei și al înțelepciunii. Cercetarea științifică începe să valideze relația dintre glanda pineală și viziune: Cercetarea comparativă în anatomie, fiziologie și biochimie a glandei pineale și a retinei într-o varietate de specii animale sugerează că cele două organe au căi evolutive și de dezvoltare. Fosilile vii moderne, cum ar fi Tuatara, au un ochi fotosensibil, cu o lentilă rudimentară, cornee și retină. Alte specii, cum ar fi broaștele au, de asemenea, ochi pineali. La om, celulele glandei pineale seamănă cu celulele retiniene în compoziția lor și în prezența proteinelor care nu se găsesc nicăieri în altă parte a corpului. Fotosensibilitatea glandei pineale apare la diferite specii, iar la om este asociată cu deschiderea celui de-al treilea ochi.

Melatonina și moleculele spiritului

În ceea ce privește experiența spirituală (precum și vindecarea spirituală), melatonina calmează corpul și mintea, permițând accesul la conștiința superioară. Atât melatonina cât și DMT, care sunt secretate de o glanda pineală sănătoasă, activată, sunt psihoactive și provoacă modificări în percepție, dispoziție, conștiință, cogniție și comportament. Melatonina permite viziuni și stări de vis în conștiință și a fost folosită de egiptenii antici și zoroastrieni în ritualurile lor. Susține replicarea ADN-ului și este proiectat să rezoneze cu pulsul vieții la ~ 8 cicluri pe secundă.

DMT este produs în glanda pineală în timpul meditației profunde și în condiții excepționale de naștere, extaz sexual, stres fizic extrem și experiențe aproape de moarte. De asemenea, ne schimbă conștiința de vis când este eliberată în fluxul sanguin în faza rapidă de mișcare a ochilor din somn. DMT conectează corpul și mintea datorită relației sale cu experiențe vizionare și stări extraordinare de conștiință transcendentă. DMT se mai numește și molecula spiritului.

Glanda pineală și vibrațiile

Glanda pineală activată poate afecta și vibrațiile prin experiența noastră. Așa cum am văzut anterior cu inima, vibrațiile ritmice pot avea un efect puternic asupra percepției, emoțiilor și stării noastre fizice. Știm asta intuitiv și o experimentăm direct atunci când simțim impactul muzicii asupra dispoziției noastre, asupra memoriei și a fiziologiei noastre. La începutul anilor ’80, muzicianul francez Fabien Maman a explorat efectele vibrațiilor sonore asupra celulelor, descoperind că sunetele pot distruge celulele canceroase și pot inviora pe cele sănătoase. În zilele noastre, părinții pun muzică clasică pentru copiii lor pentru dezvoltarea creierului. Pentru a stimula după naștere.
Înrădăcinarea ritmului, numită și rezonanță, apare atunci când două forme de undă încep să rezoneze la aceeași viteză. Când hipotalamusul și hipofiza merg cu vibrația pulsantă a glandei pineale, întregul nostru sistem se poate îndrepta spre armonie.

Daoștii consideră că Steaua de Nord este sursa impulsului inițial. Vibrațiile de la această stea au fost cruciale pentru dezvoltarea primelor forme de viață pe Pământ. Se spune că capacitatea Pământului de a sprijini viața este legată de înclinația planetei spre Steaua Nordului (mai degrabă decât de a fi direct aliniată cu Soarele). Această aliniere maximizează suprafața locuibilă și optimizează mediul pentru plante și animale. Datorită puterii puternice și influenței Stelei de Nord, multe exerciții Qi Gong se conectează intenționat cu Steaua Nordului. Potrivit Daoistilor, Steaua Nordului emite vibratii pulsante care afecteaza si activeaza glanda pineala. Când glanda pineală pulsează sincron cu steaua nordică, primește informații cosmice și o transmite către hipotalamus și hipofiză prin rezonanță. În schimb, trimit mesaje către inimă, care comunică cu restul corpului prin propria pulsiune electromagnetică.

Câmpurile magnetice și glanda pineală

Glanda pineală nu este sensibilă numai la lumină și vibrații, dar este parțial activată de câmpuri magnetice. Studiile efectuate cu păsări și alte animale concluzionează că glanda pineală monitorizează câmpurile magnetice și ajută organismul să se orienteze în spațiu acționând ca centru de navigație. Această capacitate magnetoreceptivă explică și de ce furtunile geomagnetice și stresul de mediu pot afecta glanda pineală, care duce la probleme cu ritmurile circadiene și secreția de melatonină.
După cum am discutat deja, inima creează un câmp electromagnetic puternic care pătrunde în întregul corp. Când inima este activată cu frecvențele înalte de iubire și compasiune, câmpul ei electromagnetic este amplificat și extins. Sensibilitatea glandei pineale la energia electromagnetică determină să vibreze și să activeze cu inima. Când aceste două organe se unesc, vibrația lor ridicată deschide cel de-al treilea ochi pentru o mai mare inspirație, intuiție și viziune interioară. Datorită conexiunii glandei pineale cu orientarea spațială și a ritmurilor circadiene, percepția noastră despre spațiu și timp se schimbă adesea atunci când glanda pineală este într-o stare foarte emoționată. Astfel de experiențe au fost menționate de meditatorii și practicienii Qi Gong de milenii, iar cercetările oferă acum explicații pentru aceste fenomene.

Palatul de cristal

În practicile taoiste, regiunea creierului delimitată de glandele pineale, hipofizare și hipotalamice se numește Palatul Cristalului. Palatul Cristalului este situat între emisfera stângă și dreapta a creierului și între creierul rațiunii și creierul posterior al instinctului. Multe practici de meditație menționează Palatul de Cristal, dar unii oameni au dificultăți în recunoașterea acestuia, deoarece aceste structuri sunt în craniu și nu pot fi atinse direct.
Cu toate acestea, cu puțină practică, este ușor să ne conectăm și să activăm prin conștiința și scopul nostru cu aceste glande spirituale. Poziția glandei pineale este adesea descrisă ca centrul capului – este situată la nivelul sprâncenelor, deasupra și în spatele glandei hipofizare și a hipotalamusului. În spatele ochilor, nervii optici se intersectează la chiasma optică. Sub chiasma optică se află hipofiza, care se află în șaua turceasca a sfenoidului. Deasupra și în spatele crucii nervului optic se află hipotalamusul.

Glanda pineală și relația sa cu lumina

Toate cele trei glande ale Palatului de Cristal sunt extrem de sensibile și răspund la lumină. Înainte de 2002, oamenii de știință au fost conștienți de două forme de receptori de lumină din ochi: conuri (pentru vedere de culoare) și tije (pentru viziune slabă). În 2002, oamenii de știință au descoperit un al treilea fotoreceptor: celule din retină care conțin un pigment fotosensibil numit melanopsină. Aceste celule trimit mesaje către nucleul suprachiasmatic (SCN) al hipotalamusului. SCN este responsabil pentru controlul ritmurilor circadiene care ne afectează somnul, vigilența, hormonii, temperatura și funcțiile digestive.
Când hipotalamusul primește informații despre prezența sau absența luminii, aceasta semnalează glanda pineală să activeze și să înceapă sau să inhibe producția de cortizol și melatonină. Fluctuațiile nivelului melatoninei determină o cascadă de modificări ale SCN, hipofizei și retinei. Hipofiza răspunde, de asemenea, la lumină prin eliberarea vasopresinei, care afectează SCN să se adapteze la ceasul nostru circadian.
Pe lângă lumina percepută de ochii noștri, studiile arată acum că întregul corp acționează ca un receptor al luminii. Se poate detecta strălucire ușoară pe orice parte a corpului, semnalând SCN și glanda pineală pentru a opri producerea melatoninei. Deoarece există atât de multă lumină ambientală în aceste zile, sistemele noastre obțin rareori relaxarea profundă care se produce în întuneric total. Mulți oameni consideră că eliminarea surselor de lumină din dormitor poate fi de ajutor în optimizarea ciclurilor de somn, îmbunătățirea stării generale de sănătate și stimularea considerabilă a activării și echilibrării glandei pineale.

Qi Gong practică activarea glandei pineale și armonizarea Palatului de Cristal

Multe practici de Qi Gong conțin elemente simple, cum ar fi respirația sau atingerea, care pot fi utilizate pentru a activa oasele și glandele Palatului de Cristal.

 1. Respirați
  Diverse exerciții de respirație mișcă pompele, activează glandele pineale și hipofize și stimulează fluxul de lichid cefalorahidian. Se spune că respirația ionizează lichidul cefalorahidian și crește astfel eficacitatea acestuia.
 2. Atingeți
  Apăsând ușor pe frunte între sprâncene activează glanda pineală și toate cele trei structuri ale Palatului de Cristal. Vibrația trimite o undă înapoi direct către glanda pineală, activând-o. Aceeași vibrație se deplasează și prin oase spre osul sfenoid, care, la rândul său, stimulează glanda pituitară, care se sprijină în șeaua turcească. Vibrația hipofizei trezește hipotalamusul prin tulpina hipofizară.
 3. tonifiere
  Tonifierea sau scandarea trimite vibrații în Palatul de Cristal și în cele 7 chakre, activând glanda pineală și alte glande și activând lichidul cefalorahidian. Cântarea celor opt forțe ale Pakua pentru a atrage energii elementare este un exercițiu excepțional de puternic pentru a activa Palatul de Cristal. Pentru instrucțiuni complete despre cântarea celor opt forțe, consultați „Fuziunea cosmică” Mantak Chia.
 4. Apăsați
  Apăsarea limbii pe acoperișul gurii activează glanda hipofizară și, prin conexiunile fizice și chimice, activează și glanda pineală și hipotalamusul.
 5. Compres
  Când strângem ochii, conexiunea musculară cu osul sfenoidal activează glanda pituitară. Sugerea obrajilor ne mișcă maxilarul, ceea ce stimulează gâtul și pompele craniului. Contracția sfincterului anal și a perineului trimite vibrații către mușchii care înconjoară anusul și formează podeaua pelvină. Din bazin, vibrația se deplasează apoi prin coloana vertebrală și tubul dural în osul occipital. Sistemul de membrană intracraniană transmite vibrația către centrul capului și activează glandele pineale și hipofize.
 6. Spirală
  Spiralizarea, cum ar fi transformarea Pakuas, simbolul Tai Chi sau Dantienii noștri, creează un câmp electromagnetic care energizează LCR și crește puterea câmpului cardiac, activând glanda pineală și alte glande ale Palatului de Cristal.
 7. Întunericul
  Întunericul produce producția și eliberarea crescută de melatonină și în cele din urmă pinolina și DMT, ca urmare a acțiunii sale de a activa glanda pineală și de a ajuta la stimularea și deschiderea funcției celui de-al treilea ochi.
 8. Râzi și zâmbește
  Zâmbetul deschide atât inima, cât și coroana, permite pătrunderea mai multor lumină și, în același timp, crește vibrația organelor. Râsul și zâmbetele reduc stresul și relaxează corpul, ceea ce crește fluxul de chi. Râsul declanșează, de asemenea, eliberarea de endorfine și favorizează bunăstarea. Relaxarea crește fluxul de sânge, ceea ce îmbunătățește acțiunea hormonilor eliberați în Palatul de Cristal și activează glanda pineală.
 9. Focalizare
  Deoarece energia curge acolo unde ne stă atenția, vom atrage atenția asupra structurilor Palatului de Cristal.
  Notă: Tao subliniază, de asemenea, importanța unei alimentații și a unei hidratări bune. Suntem 70-80 la sută apă și apa este bună conductoare. Pentru a crește activarea glandei pineale și a Palatului de cristal, este esențială o hidratare adecvată. În plus, o dietă bună, echilibrată, bogată în triptofan este utilă în furnizarea elementelor de bază pentru aceste substanțe biochimice importante. Triptofanul este abundent în multe alimente, inclusiv ciocolată, alge, migdale, banane, curmale uscate, semințe de susan, năut și alune.
  Respirația măduvei spinării: exercițiul final pentru activarea și trezirea spirituală
  Qi Gong prin ochii Științei Craniosacrale.
  Pentru a înțelege cât de profunde sunt aceste practici de qi gong și cum aprind o experiență spirituală naturală și activarea glandei pineale fără utilizarea substanțelor, ierburilor și a altor metode mai puțin organice, să vedem ce se întâmplă cu exercițiul măduvei spinării.
  Pe măsură ce exersăm respirația măduvei spinării, pulsul ritmic al măduvei spinării creează un câmp electromagnetic care încarcă lichidul cefalorahidian și promovează circulația acestui fluid important în întregul corp, rezultând activarea glandei pineale. Un debit crescut modifică echilibrul electrolitului, cu ajutorul căruia se reglează capacitatea organismului de a conduce electricitatea. Cu cât conductibilitatea este mai mare, cu atât mai multă energie poate curge prin sistemul nervos, încărcă celulele și le activează pentru activare. Toate substanțele psihoactive (cum ar fi DMT) sunt eliberate de glanda pineală activată.
  În respirația măduvei spinării, mișcarea sacrală transmite vibrații prin tubul dural către coloană vertebrală și occiput. Conectat la occiput la articulația sfenoobasilară (SBJ), osul sfenoid începe să vibreze și să stimuleze glanda hipofizară. În același timp, mișcarea în formă de val a tulpinii hipofizare activează hipotalamusul și hipofiza, care, după cum știm, este legată de sănătatea și activarea glandei pineale. Hipofiza eliberează mai mult oxitocină și vasopresină, ceea ce crește sentimentele de încredere, relaxare, pace și empatie, reducând totodată anxietatea, anxietatea și agresivitatea.
 10. Glanda hipofizară este localizată deasupra sinusului sfenoid, care se scurge aproape direct în faringe. În excitație ridicată, LCR poate trece în sinusul sfenoid. Aici vasopresina și oxitocina se amestecă cu lichidul cefalorahidian deja foarte încărcat și picură în gât, oferindu-ne nectar (denumit adesea soma), care este adesea descris în experiențele spirituale. Atât vasopresina cât și oxitocina sunt hormoni critici în timpul procesului de naștere; prezența lor în nectar poate contribui la experiențe asemănătoare cu nașterea. Efectele acestor hormoni asupra atașamentului pot explica și sentimentul unei conexiuni profunde și a unei iubiri necondiționate care fac parte din multe experiențe iluminatoare.
  Această băutură puternică curge prin gât și în stomac, unde este absorbită direct prin mucoase. O parte din acest fluid intră și mai târziu în tractul digestiv. În acest fel, nectarul este adus în Dantianul inferior pentru integrare în corpul fizic care unește cerul și pământul.
  În timpul experienței spirituale, glanda pineală activată afectează restul creierului prin influența sa asupra LCR, care scufunde complet atât creierul cât și măduva spinării. După scăldatul creierului, aproximativ jumătate din lichid este absorbit în fluxul sanguin din cap. Cealaltă jumătate iese din cap prin drenajul limfatic. De la limfă merge în fluxul sanguin al corpului și este transportat la inimă. Sângele curge prin inimă și vase într-o mișcare în spirală, amplificând sarcina electromagnetică a LCR. Aceste conexiuni neuronale, biochimice și electromagnetice între creier și inimă pot duce la senzații extatice, de lărgire a inimii.
  Câmpul inimii este cel mai puternic câmp electromagnetic al corpului: pe măsură ce conștiința se deplasează de la cap la inimă, câmpul devine mai puternic și mai organizat. Când capul rezonează cu vibrația inimii, neuronii din creier se aprind diferit, reducând murmurul, Crește comunicarea între corp și minte și induce activarea suplimentară a glandei pineale. În timpul experienței spirituale, ambrozia lichid-lumină a LCR este activă în toate cele trei dantiene și își consolidează puterile. Întrucât glanda pineală însăși este scăldată în LCR, poate exista o buclă de feedback pozitiv care se auto-impulsionează, care produce experiență de vârf. Întrucât câmpul inimii se extinde și poate fi simțit la cel puțin trei metri de corp, experiențele noastre au și potențialul unui efect de undă în comunitățile noastre.
 11. Lumini și muzică
  Cercetările efectuate de neurochirurgul Wilder Penfield în 1958 au raportat că stimularea lobului temporal potrivit în creier a dus la raportarea pacienților despre experiențe spirituale, cum ar fi să-L vadă pe Dumnezeu, să părăsească trupurile lor, să asculte muzică și să vadă morții. De atunci, studiile lui Peter Fenwick și Vernon Neppe arată, de asemenea, conexiuni între experiențele mistice și lobii temporari. Deși nu se cunoaște încă mecanismul exact prin care sunt stimulați ritmurile temporale, s-ar putea ca lichidul cefalorahidian prezent în cisterna inter-temporală situată între lobii temporari să fie implicat.
  O structură numită Colliculus ajută la concentrarea capului asupra a ceea ce a fost văzut. Acesta primește stimuli vizuali și auditivi și are conexiuni senzor-motor pentru a ajuta la orientare. Înconjoară glanda pineală și este activat prin secreția sa. Când glanda pineală se trezește și eliberează produse biochimice, cum ar fi serotonina, triptamina, pinolina, melatonina sau DMT, aceasta afectează coliculul, ceea ce poate explica unele dintre luminile, viziunile și muzica cerească pe care oamenii le raportează atunci când cel de-al treilea ochi este deschis și palatul cristal este activ.

Trezirea conexiunii de bază între Cranium și Sacrum

Anterior am menționat conexiunea dintre țesutul moale și dura mater între craniu și sacrum – conexiunea de bază. Pentru un flux bun în corpul fizic, trebuie să existe o bună legătură și comunicare între cer (craniul) și pământ (sacru). Respirația măduvei spinării este una dintre cele mai bune metode de a stimula această conexiune și de a o menține sănătoasă și are, de asemenea, efectul suplimentar de activare a glandei pineale.
Respirația măduvei spinării revigorează coloana vertebrală, promovează o bună mobilitate și mobilitate, activează pompele craniene și sacrale și promovează fluxul de lichid cefalorahidian, care la rândul său stimulează activarea glandei pineale. De asemenea, ajută la relaxarea mușchilor spatelui, astfel încât meditația să fie confortabilă și să crească fluxul de chi prin coloana vertebrală.
În viața modernă, mulți oameni lucrează la birou și stau multe ore pe zi. În plus, multe persoane se uită, de asemenea, la televizor sau joacă online atunci când sunt acasă. Atât de multă ședință împiedică mișcarea sacrului și reduce debitul. Respirația măduvei spinării este o modalitate excelentă de a contracara efectele negative ale ședinței prelungite.

Respirație U-spinal

 1. Stați cu picioarele și genunchii ușor aplecați.
 2. Relaxați-vă și începeți să observați cum vă simțiți.
 3. Începeți cu respirația naturală.
 4. Data viitoare când inspirați, mențineți coatele aplecate și degetele spre cer, aduceți brațele cu umerii și ușor retrase. Înclinați sacrul în mod oblic înapoi și îndoiți coloana vertebrală. Deschideți pieptul și lăsați pieptul să se extindă, activați timusul și glandele suprarenale. Dă-ți capul înapoi și lasă-ți maxilarul să se înmoaie.
 5. În timp ce expiri, înclinați sacrumul înainte, fixați-vă coccisul și rotunjiți coloana vertebrală ca și cum s-ar curba într-o bilă. Aduceți coatele în fața pieptului și lăsați-vă bărbia să cadă la piept în timp ce vă prindeți ușor dinții împreună.
 6. Repetați de 9 sau 18 ori, apoi întoarceți capul și coloana vertebrală în poziția neutră și odihniți-vă.

2 răspunsuri la „Activarea celui de-al treilea ochi: puternice practici antice pentru activarea glandei pineale și extinderea conștiinței”

Lasă un răspuns