Beneficiile postului negru sau postul cu apă

Postul cu apă este cea mai simplă și mai radicală formă de post: timp de câteva zile, vă alimentați doar apă. Acest lucru se presupune să vă curățați corpul de toxine, printre altele.

De la postul de bază la postul cu intervale: există numeroase modalități de a posta. Cel mai simplu și mai radical dintre acestea este probabil postul cu apă. Timp de câteva zile, nu mănânci nici o mâncare, ci bei doar cel puțin trei litri de apă pe zi. Dar postul cu apă este ceva mai complicat, deoarece este important să te pregătești înainte. În plus, postul cu apă nu este potrivit pentru toată lumea.

Cum funcționează postul de apă: pregătirea potrivită
Pregatirea pentru un post negru nu începe în prima zi fără mâncare, ci cu trei zile înainte: obișnuiește-ți corpul să privească iminentul post alimentar, consumând mai puțin în fiecare zi. În plus, ar trebui să alegi alimente ușor digerabile: mâncă în principal legume și fructe și puțin orez.

Opiniile diferă față de prima zi a tratamentului de post: este recomandat să vă goliți complet intestinele. Pentru aceasta puteți face o clismă sau, dacă nu aveți un tract digestiv sensibil. Postul a trecut de mult de la un obicei religios la un trend de sănătate.

Așa funcționează postul cu  apă, post și postprocesare:
bea cel puțin 2,5 litri de apă pe zi în zilele de post.
Dacă nu ai postit niciodată înainte, nu ar trebui să adăugi niciodată post mai mult de cinci zile. Premergător acestui pas este să-ți schimbi dieta cu două săptămâni înainte, timp in care vei consuma alimente din cele ușor digerabile și fructe. În orice caz, este important să discuți proiectul cu un medic și să bei cel puțin trei litri de apă pe zi. Bea apa de bună calitate deoarece acest lucru îți oferă minerale importante pe care altfel le-ai ingera prin alimente. În cel mai rău caz, o deficiență de sodiu poate să-ți dea bătăi de cap, astfel că poți lua o jumatate de linguriță de sare pentru a aduce aportul de sodiu în organism.

Efectele secundare pot apărea atunci când începeți postul de apă. Acestea sunt deosebit de frecvente: dureri de cap, amețeli, probleme circulatorii, oboseală, respirație urât mirositoare, etc.
Întrucât postul de apă este obositor pentru corpul tău, nu trebuie să-l încordezi cu sporturi extreme în acest timp. Este mai bine să faci o plimbare în aer curat în mod regulat. Evită stresul și dormi bine. Dacă simptomele negative sunt foarte severe și persistente, poate fi necesar să încetezi postul și să consulți un medic.

Când se termină zilele de post, nu trebuie să mănânci imediat un meniu cu mai multe feluri, ci să abordezi cu atenție pauza de post. Așa cum inițial ai redus aportul alimentar timp de trei zile, acum ar trebui să-l crești pe durata a trei zile. Începe cu alimente ușor digerabile cel mai preferat fiind orezul.
Postul de apă este cea mai simplă și mai radicală formă de post: timp de câteva zile, organismul fiind alimentat doar cu apă. Acest lucru se presupune că îți curăță corpul de toxine, printre altele.

Postul are o tradiție foarte lungă în multe culturi. Postul trupului, minții și sufletuluia fost întotdeauna popular în medicină dar și ca practică spirituală. Postul a fost folosit ca o metodă simplă și eficientă pentru a purifica oamenii, pentru a-și activa puterile de auto-vindecare, pentru a-i clarifica spiritual și pentru a-i deschide spiritual.

Când renunți în mod conștient la alimente solide, un număr mare de modificări apar în organism. Organismul pune la dispoziție un program de economii și își folosește rezervele. Acest lucru permite medicului interior să apară pe scenă. Zgurile, toxinele depozitate cauzatoare de boli sunt eliberate din țesut și excretate. Sunt stimulate metabolismul și puterile de auto-vindecare. Multe rele sunt sfâșiate la rădăcină și corpul are șansa de a restabili echilibrul interior și de a face o schimbare sănătoasă a sistemului. Chiar și bolile cronice se pot ameliora și chiar pot dispărea complet cu postul îndelungat.

La fel cum rezolvăm bolile în timpul postului, ne purificăm și la nivel mental și spiritual. Blocajele de tot felul se dizolvă complet.

În timpul postului pot există deschideri spirituale intense. Pe parcursul unui post indelungat, am observat la un moment dat că meditațiile au devenit atât de intense și viața interioară la fel de intensă decât am știut de la antrenamentul meu cu posturi cu durate de timp mai scăzute. Capacitatea mea de a lăsa energia prin mine a crescut rapid. Tot în căutarea vederii, conform tradiției indiene, puterea viziunii este stimulată (printre altele) de lipsa de alimente.
Rezultate pozitive obținute în urma unui post negru:
purificare, detoxifiere, activarea puterilor de auto-vindecare, reflecție, reglarea funcțiilor întregului organism, clarificare, reducerea greutății,normalizarea valorilor în sânge, creșterea bunăstării generale,deschidere spirituală mai puternică și multe altele.