Meditația inimii

Îți prezint aici o meditație simplă a inimii care te va ajuta să-ți deschizi inima și să te tratezi cu iubire. Pentru că deseori ne prindem judecând prea aspru și ne devalorizăm pe noi înșine. Prin urmare, meditația inimii este potrivită pentru a-ți consolida iubirea de sine și, de asemenea, pentru a permite să aduci mai multă energie vieții în corpul și mintea ta.

 
Și așa funcționează mica meditație a inimii:
Stai într-o poziție verticală la alegere și asigură-te că poți sta confortabil pentru următoarele 10 minute. Adu pieptul in față, dar fără a lasa umerii să cadă înainte. Închide ochii și respiră pe nas de câteva ori în ritmul tău natural de respirație.
Când simți că ești complet relaxat, concentrează-ți atenția asupra zonei inimii tale. Poate îți poți simți și bătăile inimii.
Acum imaginează-ți în dreptul inimii mugurele unei flori frumoase care iți place cel mai mult. Aceasta poate este floarea ta preferată.
Oferă acestui mugur mai multă bunăvoință, căldură și lumină și iubire cu fiecare respirație.
Imaginează-ți cum mugurele se deschide încet și devine mai mare și mai frumos. Culorile frumoase îți fac fața să strălucească. Floarea va crește până îți va umple întregul piept.
Simte frumusețea și tandrețea petalelor, dar și energia vieții care este în floare și, de asemenea, în inima ta.
Simte frumusețea și puterea pentru un timp și simte cum ajunge în inima ta și în întregul corp și devine din ce în ce mai mare.
Menține-te încă câteva minute cu acest sentiment și continuă să respiri în ritmul tău natural de respirație.
Acum întoarce-te încet din meditație și transferă în viața de zi cu zi acest sentiment de forță, frumusețe și iubire de sine.