Deschiderea și curațarea chakrelor

Deschiderea, curățarea și deblocarea chakrelor cu ajutorul alimentelor, uleiurilor esențiale, cristalelor și afirmațiilor.

Chakrele includ multe chakre ca câmpuri de energie potențiale care ne înconjoară pe toți. Cu toate acestea, cele 7 (principale) chakre sunt importante atunci când vine vorba de a scoate energia negativă din corpul tău. Cu acest articol doresc să te aduc mai aproape de acest proces de vindecare și de cum îl poți deschide și apoi curăța.

Dacă dorești să vindeci chakrele și să echilibrezi sistemul tău de energie interioară, ar trebui să începi cu următoarele 7 chakre:

Chakra rădăcinii Muladhara
Chakra sacrală Svadhisthana
Chakra plexului solar Manipura
Chakra inimii Anahata
Chakra gâtului Vishuddha
Chakra frunții Ajna
Chakra Coroanei Sahasrara

Cele 7 chakre principale sunt distribuite de-a lungul coloanei vertebrale într-o linie prin corpul tău. Acestea încep din partea inferioară a măduvei spinării și se extind până la coccis peste coloana vertebrală și până deasupra capului. Când îți deschizi chakrele, ele încep să se miște într-un cerc pe raza respectivă, motiv pentru care chakra înseamnă și roată sau cerc.

Curățarea chakrelor – ce inseamnă?
Curățarea chakrelor este un proces complex. O distincție de bază se face între ameliorarea tensiunii energetice și eliberarea blocajelor interne în propriul corp.

În timp ce tensiunile energetice sunt în mare parte temporare, care pot fi rezolvate cu puțină meditație și îngrijire ușoară, blocajele interne sunt leziuni psihologice grave. Blocările ne limitează în capacitatea noastră mentală, deoarece sunt rezultatul unor traume sau experiențe similare din trecut.

Cu toate acestea, curățarea chakrelor nu trebuie confundată cu echilibrarea chakrei. Diferența este în nivelul energetic al chakrelor respective. Chakrele sunt inactive atunci când curăță chakrele și hiperactiv atunci când echilibrează chakrele.

Scopul curățării chakrelor este de a crea un echilibru între propriul corp, suflet și pământ. Pentru a realiza acest echilibru, îți ofer 7 sfaturi și trucuri pentru vindecarea chakrelor. Vei putea să le folosești pentru a elibera tensiunea energetică, precum și blocajele interioare.

Primul sfat: meditația Chakrelor

Meditația Chakra este o tehnică de meditație care servește la vindecarea sufletului. Este o așa-numită practică de meditație transcendentală care se presupune că poate provoca un moment de expansiune a conștiinței. Provine din religia vedică, o religie din India antică.

Practic există două abordări diferite:

Prima abordare tratează motivul dezechilibrului tău interior. Scopul este de a recunoaște motivul propriei discrepanțe. Cel mai bine este să te întrebi cum a apărut acest dezechilibru. Ce te împiedică și dacă îți pasă de durerea ta?

Dacă nu ai un răspuns la aceste întrebări imediat, nu este o problemă. Pentru începători, este recomandat să încerce una dintre numeroasele meditații cu chakra ghidate online. Ghidarea vorbitorului îți va ușura răspunsul la aceste întrebări.

A doua abordare se concentrează asupra influențelor spirituale din mediul nostru. Acest tip de meditație duce la relaxare totală și te ajută să-ți izolezi sentimentele și emoțiile. Așa că te poți concentra pe interacțiunea dintre tine si lumea exterioară.

Sfatul doi: afirmațiile pozitive

Un alt mod de a ne curăța chakrele este prin afirmații pozitive. Putem vindeca părțile deteriorate ale corpului și sufletului nostru prin aceste afirmații interioare. Putem dezvolta gânduri pozitive prin afirmații care ne vor ajuta cu vindecarea chakrei.

Iată câteva exemple de chakre respective:

Chakra rădăcină (Muladhara):

Sunt în siguranță. Sunt abundent.

Chakra sacrală (Svadhisthana):

Trăiesc o viață frumoasă și încărcată emoțional.

Chakra plexului solar (Manipura):

Sunt complet satisfăcut de mine. Am înțeles că am și puncte forte și slăbiciuni!

Chakra inimii (Anahata):

Dragostea mea nu poate fi epuizată. Iubesc totul și toată lumea!

Chakra gâtului (Vishuddha):

Spun întotdeauna adevărul!

Chakra frunții (Ajna):

Sunt o persoană foarte înțeleaptă. Am înțeles complet anumite situații de viață!

Chakra Coroanei (Sahasrara):

Eu sunt unul cu energia divină!

Repetă aceste afirmații la intervale regulate. Fă note mici la locul de muncă sau la telefon. Dacă ai probleme la început, poți să-ți programezi smartphone-ul să-ți reamintească.

Repetarea afirmatiilor în mod regulat te va ajuta mai ușor să ancorezi afirmațiile în conștiința ta și, în cele din urmă, să le vezi ca realitate.

Sfat 3: creează echilibrul prin masaj

Masajele pot fi o practică de vindecare foarte eficientă pentru chakre. Tipul de masaj diferă de la chakra la chakră. Aceasta este legată de locația chakrei respective. Iată un scurt rezumat al celor mai frecvente tehnici de masaj pentru vindecarea chakrelor:

Chakra de bază:

Dacă dorești să-ți deschizi chakra rădăcinii cu un masaj liniștitor, îți recomand să ai grijă de picioare. Mușchiul gluteus este format din două jumătăți musculare mari, una stângă și una dreaptă. Este componenta principală a mușchilor șoldului și este situată sub coccis. Mușchiul gluteus este unul dintre cei mai mari și puternici mușchi din corpul nostru.

Chakra sacrală:

Chakra ta sacrală este ușor sub ombilic. Dacă dorești să-ți cureți chakra sacrală, poți face acest lucru prin flexarea șoldurilor sau prin masarea mușchiului lombar de-a lungul coloanei vertebrale. Concentrează-te pe mușchii din partea inferioară a spatelui.

Chakra plexul solar:

Pentru a relaxa chakra plexului solar, cel mai bine este să începi în zona abdominală superioară și inferioară. Mai întâi masezi cu ulei de masaj. După ce ai distribuit uleiul în consecință, poți începe cu mișcări blânde de masaj în sensul acelor de ceasornic. Aceasta activează centrul tău energetic personal.

Chakra inimii:

Există mai multe moduri de a elimina un blocaj în chakra inimii cu un tratament de masaj. Cea mai eficientă este terapia cu punct de declanșare. Cu toate acestea, această terapie este foarte complexă și periculoasă pentru începători. Ar trebui să faci acest lucru la un specialist instruit sau la un medic.

În schimb, poți încerca un masaj obișnuit. Pentru a face acest lucru, începeți să masați partea din spate a torsului. Pregătește-ți drumul pe plăcile umărului până la zona umărului cu tranziția brațului. Apoi glisează spre față și masează zona pieptului din față.

Chakra gâtului:

Dacă dorești să-ți deschizi chakra gâtului, ar trebui să începi cu un masaj ușor în partea din spate a gâtului. Apoi glisezi până la trecerea de la cap la gât. Apoi întoarce-te la gât și la mușchii respectivi de legătură între gât și mușchiul superior al umărului. Așadar, ar trebui să-ți ușurezi optim chakra gâtului și să te eliberezi de toate tensiunile energetice.

Chakra cel de-al treilea ochi:

Există o tehnică specială de masaj pentru chakra frunții, cunoscută și sub denumirea de spălarea frunții. Masajul facial, al tâmplelor, frunții, sinusurilor, al sprâncenelor ajută cu activarea chakrei celui de-al treilea ochi.

Chakra coroana:

Pentru chakra coroanei în vindecare și activare, este recomandat să-ți masezi părul și scalpul. Cu acest masaj poți elibera aderențele și tensiunea.

Chakra rădăcinii Muladhara-Chakra banilor

Blocaj-Manifestările fizice includ:
Durere în partea inferioară a corpului (picioare, genunchi, șolduri la picioare)
Sciatică
Probleme digestive
Probleme cu prostata
Tulburări de alimentație (care ar putea intra sub aspect mental)
Probleme cu sistemul imunitar

Manifestările mentale includ:
Depresie
Anxietate
Stimă de sine scazută
Sentimentul că nu aparține
Gelozie
Co-Dependență
Indecizia
Fobiile
Vicii

Manifestările unei chakre functionale includ:
Stabilitate Financiară
Foame
Familie
Relatii stabile

Vindecarea chakrei Muladhara
Unele mantre specifice chakrei rosie pot ajuta la ștergerea unor astfel de blocaje. Spuneți-vă zi de zi:

Sunt în siguranță.
Sunt sigur.
Sunt abundent(ă).
Sunt sanatoasă(sănătos).
Sunt bogată.
Am tot ce îmi trebuie.
Sunt echilibrat(ă).
Sunt puternic(ă).
Eu apartin.
Merit.
Sunt puternic(ă).

Vindecarea prin alimente
Mere
Cireșe
Ardei roșii
Ceapa roșie
Struguri roșii
Sfecla
Ridichi
Cartofi roșii
Zmeură
Pepene
Roșii
Căpșune
Afine
Sau aproape orice altă mâncare naturală roșie.

Cristale pentru vindecare
Hematit
Jasp roșu
Granat
Turmalina neagra
Simțul legat de chakra rădăcinii este mirosul. Așa că mirosurile pământene vor fi pe placul instinctelor. Unele mirosuri sau mai bine zis, uleiuri esențiale pentru aceasta chakra sunt:
Cedru
Chiparos
Santal
Patchouli

Chakra sacrală- Chakra creativă

Simptomele fizice de blocaj includ:
Probleme menstruale
Probleme urinare
Infertilitate
Probleme ginecologice
Durere de spate inferioară
Probleme de splină
Probleme la rinichi
Probleme ale vezicii biliare
Problemele mintale includ:
Emoții dezechilibrate
Vinovăţie
Co-dependența
Blocuri creative
Apatie
Detaşare
Prea sensibil
Erupții emoționale
Mancat in exces
Dorinta de manipulare

Manifestările blocajului in general :
Relații intime nesănătoase
Un simț deficitar al scopului sau lipsa acestuia

Chakra ta sacrală este conectată la copilul tău interior. Indiferent de vârsta ta, ar trebui să îți hrănești acest interior. Joaca-te, distrează-te și fă ceva creativ.

Mantre zilnice pentru chakra creativă:
Sunt inspirat(ă).
Sunt creativ(ă).
Sunt vesel(ă).
Sunt la control.
Sunt unic(ă).
Sunt special(ă).
Sunt amabil(ă).
Sunt important(ă).
Simt.

Alimente vindecătoare:
Dovleac
Piersici
Portocale
Morcovi
Mango
Caise
Cartofi dulci
Ardei portocalii
Pepene galben
Mandarine
Miere

Cristalele vindecătoare care ajută chakra sacrală sunt:
Citrin
Adular
Carneol
Smaraldul
Cuarț mandarină
Chihlimbar
Uleiuri esențiale pentru chakra sacrală:
Mesteacăn
Cassia
Scorţişoară
Chiparos
Chimen dulce
Muscată
Ghimbir
Grapefruit
Lemn de santal din Hawaii
Iasomie
Lavandă
Melissa
Neroli
Portocale
Paciuli
Trandafir
Santal
Ylang Ylang

Chakra plexului solar-Chakra succesului

Simptomele fizice la blocaj includ:
Metabolism scăzut
Digestie slabă
Probleme glicemice (probleme cu glicemia)
Oboseală
Probleme hepatice
Ulcer
Problemele mintale includ:
Stimă de sine scazută
Încredere scăzută
Nu are sens si Scop
Probleme de luare a deciziilor
Furie nemotivată
Dependenta
Depresia sau apatia
Nesiguranță
Alte manifestari negative la blocaj sunt:
Te simti „Înțepenit” la locul de muncă.
Esti in Imposibilitatea de a imagina un viitor mai bun pentru tine.
Probleme cu abundența. (Simțiți ca și cum nu aveți tot ce doriți)

Mantre zilnice pentru vindecarea chakrei plexului solar:
Sunt grozav(ă).
Sunt sigur(ă).
Pot face orice.
Pot realiza orice.
Am un scop.
Sunt capabil(ă).
Fac.
Sunt ambițioas(ă).
Sunt inteligent(ă).
Sunt puternic(ă).

Alimente pentru vindecarea chakrei plexului solar:
Banane
Ardei galbeni
Lămâi
Porumb
Suc de fructe
Ananas
Spaghetti
Piersici
Mango
Pere galbene

Cristale pentru vindecarea Chakrei plexului solar:
Ochi de tigru
Chihlimbar
Jasp galben
Citrin

Uleiuri esențiale Chakra Plexului Solar:
Bergamot
Cardamom
Coriandru
Lămâie
lemongrass
Litsea
Portocale
Paciuli
Mentă
Mandarină

Chakra inimii- Chakra iubirii

Simptomele fizice ale unei chakre blocate sunt:
Dureri în piept
Circulație slabă
Probleme ale tensiunii arteriale
Probleme respiratorii
Simptome mentale:
Jale
Gelozie
Ură
Disperare
Lăcomie
De manipulare
Critic
Alte manifestări:
Relații sărace
Lipsa iubirii de sine
Proces slab de luare a deciziilor

Mantre zilnice pentru îmbunătățirea chakrei inimii:
Iubesc.
Sunt bun(ă).
Sunt iubit(ă).
Sunt prețuit(ă).
Eu iert.
Sunt compătimitor(oare).
Mă accept.
Accept pe alții.

Hrana Vindecatoare pentru chakra inimii:
Kiwi
Verdele frunze
Ardei verzi
Pere
Limes
Sparanghel
Țelină
Brocoli
Castraveți
Fasole verde
Mazăre
Mere verzi
Struguri verzi

Cristale care ajută chakra inimii:
Smarald
Jad
Cuarț trandafir
Turmalina verde

Uleiuri esențiale pentru a ajuta la deschiderea și vindecarea chakrei inimii:
Lavandă
Trandafir
Muşeţel
Iasomie
Varietate de tămâie
Scorţişoară
Cuișoare
Mărar
Eucalipt
Muscată
Grapefruit
Helichrysum
Iasomie
Ienupar
Portocale
Bradul sibian
Mentă creață
Mandarină
Brad
Ylang Ylang

Chakra gâtului-Chakra Comunicării

Manifestări fizice la o chakra blocata:
Durere de gât
Laringită
Glande umflate
Probleme tiroidiene
Probleme de voce
Probleme dentare
Manifestări mentale:
Dependenta
Lipsa de liniște
Probleme cu luarea deciziilor
Fără autoritate

Confuzie despre Sine
Probleme de a exprima despre sine
Probleme pentru găsirea cuvintelor
Alte manifestari negative:
Simti ca se profita de tine.
Nu progresezi în viață, muncă sau relații.
Nu poți obține ceea ce doresti.

Mantre zilnice pentru chakra gâtului:
Spun adevărul.
Vocea mea contează.
Mă exprim.
Vorbesc cu bunătate.
Vorbesc cu dragoste.
Vocea mea este puternică.
Vocea mea este clară.
Vocea mea este constantă.
Am o opinie.
Am cuvintele de care am nevoie.
Mă ocup de mine.

Alimente vindecătoare pentru chakra gâtului:
Afine
Mure
Vânătă
Boabe de soc
Varză violet
Prune uscate
Coacăze negre
Smochine
Struguri purpurii
Prune
Fructul dragonului

Cristale de vindecare pentru chakra gâtului:
Turcoaz
Acvamarin
Opal albastru
Agate albastră
Lapis
Safir
Topaz albastru
Uleiuri esențiale pentru chakra gâtului:
Arbore de ceai
Rozmarin
Salvie
Respiratia constienta

Chakra cel de-al treilea ochi-Chakra psihică

Afecțiuni fizice ale chakrei Ajna al 3-lea ochi deteriorare sau blocare:
Dureri de cap
Probleme de vedere
Insomnie
Probleme sinusale
Stres
Probleme cu auzul
Greaţă
Ameţeală
Probleme la ureche
Boli mentale ale unui al treilea ochi deteriorat sau blocat:
Proces slab de luare a deciziilor
Anxietate
Îndoială de sine
Probleme ale memoriei
Probleme de învățare
Ceata mintala
Halucinaţii
Paranoia
Delirul
Manifestările in viata:
Alegeri sărace de viață
Viata si relatii dificile

Mantre zilnice pentru a îmbunătăți chakra celui de-al treilea ochi:
Văd clar.
Cred clar.
Am încredere în intuiția mea.
Am încredere în deciziile mele.
Stiu răspunsul.
Îmi creez realitatea.
Am încredere în mine.
Am încredere în abilitățile mele.

Hrana vindecătoare pentru chakra celui de-al treilea ochi:
Prune
Vinetele
Struguri purpurii
Prune uscate
Mure
Boabe de soc
Coacăze negre
Smochine
Cartofi violet
Sparanghel violet
Ardei violet
Varză violet

Cristale de vindecare pentru chakra celui de-al treilea ochi:
Ametist
Azurit
Lapis Lazuli
Cuarţ
Sodalit

Uleiuri esențiale pentru chakra celui de-al treilea ochi:
Salbie
Chiparos
Varietate de tămâie
Ulei de santal

Chakra coroanei- Chakra spirituală

Boli fizice asociate cu chakra coroanei blocate:
Probleme neurologice
Dureri de cap
Dureri nervoase
Tulburări psihologice
Alzheimer
Insomnie
Boli mentale:
Singurătate
Incapacitate de conectare cu alții
Senzație de pierdere
Confuzie în legătură cu direcția în viață
Frustrare
Nemulţumire
Depresie
Deconectat spiritual
Manifestările calității vieții:
Relații sărace
Alegeri sărace de viață
Comportament auto-distructiv

Mantre pentru chakra coroanei:
Eu sunt.
Am incredere.
Sunt în largul meu.
Sunt în pace.
Sunt luminat(ă).
Stiu.
Sunt conectat(ă).
Înțeleg.
Eu sunt ușor(oară).
Eu sunt divin(ă).

Hrana vindecătoare pentru chakra coroanei:
Cartofi violet
Smochine
Prune
Struguri purpurii
Afine
Varză violet
Sparanghel violet
Morcovi violet
Prune uscate
Vinetele
Boabe de soc
Ardei violet

Cristale pentru alinierea și curățarea chakrei coroanei:
Selenit
Ametist
Cuarț clar
Uleiuri esențiale pentru a deschide și a elimina blocajele în chakra coroanei:
Lavandă
Varietate de tămâie
Salvie

 

Un răspuns la „Deschiderea și curațarea chakrelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *