Deschiderea inimii

Deschiderea inimii se realizeaza la momentul potrivit, când sufletul este gata să înainteze.

 

Nu putem realiza o deschidere a inimii într-o singură acțiune rapidă. Este un proces treptat de dezvoltare pe care ar trebui să-l abordăm cu compasiune și înțelegere extremă. Pentru că inima noastră emoțională a devenit foarte sensibilă și vulnerabilă prin experiențele adesea traumatizante.

Deschiderea inimii începe cu dragoste și empatie față de propria persoana.

În drum spre mai multă iubire de sine, mi-am dat seama că nu îmi mai pot categoriza sentimentele. Voiam doar să simt sentimentele bune. Am evitat sentimente precum frica, tristețea, singurătatea, gelozia și a fi rănit.

Faze de deschidere a inimii
Aceasta începe cu realizarea faptului că inima este închisă și există o respingere de sine. Doar când ne privim adevărul din noi, ne confruntăm cu cele mai profunde temeri, avem grijă de partea noastră întunecată, fără a judeca, atunci vindecarea se poate întâmpla la nivelul inimii.

Deschiderea inimii înseamnă și a fi capabil să te ierți pe tine și pe ceilalți. Iertarea radicală este diferită de iertarea superficială. Dacă ai iertat pe cineva din fundul inimii tale, se va simți. Când persoana care te-a rănit apare din nou in viata ta, nu te va mai afecta emoțional. Nici prin mânie, nici prin izbucnire de lacrimi. Simți că ești în pace cu această persoană. Și exact așa ar trebui să se simtă pentru tine după ce ai trecut prin iertarea de sine radicală. A te ierta pe tine însuți este partea cea mai dificilă. Dar dacă suntem dispuși să mergem pas cu pas, inima emoțională se poate extinde din ce în ce mai mult, blocajele se pot dizolva și se tem se poate transforma în iubire.

Încrederea în sine te face curajos și puternic.
Deschiderea inimii necesită, de asemenea, curaj, să fii sincer cu partenerul, șeful, colegul de muncă sau iubita, folosind cuvinte deschise care nu trebuie întotdeauna să fie plăcute. Important este să o spui într-un mod iubitor. Dacă cealaltă persoană nu poate face față cuvintelor deschise, poate dura ceva până când această inimă vrea să se deschidă și ea.

DESCHIDEREA INIMII include încredere, iertare, răbdare, compasiune, veridicitate, a fi sincer cu tine și cu ceilalți, devotament, tandrețe, blândețe, înțelegere și a fi respectuos unul față de celălalt. Deschiderea inimii înseamnă a râde și a plânge sau să poți ierta când cineva te raneste constient sau inconstient.

Cu cât inima se eliberează de durerile și rănile vechi, cu atât încrederea în sine poate crește.

Recunoștința poate deschide ușa către inimă.
Astăzi sunt foarte recunoscătoare pentru toate persoanele și situațiile care m-au ajutat să mă cunosc și să mă iubesc și să deschid poarta către inima mea.

Deschide-ti inima către o viață plina de iubire, bucurie și abundența.
Deschide-ți inima si continua să mergi înăuntru.
Dacă doresti să te iubesti, realizeaza din următorul obicei un fapt: continua să-ti muți atenția spre interior. Acest lucru te ajută să-ti deschizi inima.

Imediat ce îti muti atenția spre interior, începi să percepi senzații ale corpului în stomac și inimă: căldură, energie, furnicături. Următoarea etapă este să percepi sentimentul real, care merge alături de senzațiile corpului. Te pot ajuta următoarele întrebări:

Ce percep în corpul meu?
Cum fac acum?
Ce sentiment este în interiorul meu chiar acum?
Acum, mintea ta poate deveni nerăbdătoare, deoarece ceva nu se întâmplă imediat. Mintea este nerăbdare în timp ce iubirea inseamna rabdare. Aici trebuie doar să decizi ce este mai important pentru tine. S-ar putea foarte bine ca la început să nu se întâmple nimic, să incepi sa te plictisesti sau sa devii nerăbdator.

Expunerea la aceste sentimente și stări este prețul pe care trebuie să îl plătesti dacă doresti cu adevărat să ajungi in inima ta. Cu cât practici mai mult să asculți din nou si din nou, cu atât te vei simți mult mai bine și cu atât va fi mai ușor pentru tine. Pentru că ce ar putea fi mai frumos decât să te simți pe tine însuți ?!

Întoarce-ti atenția in interior din nou si din nou.
De preferat este sa canalizeti intreaga atentie cat mai des pe inima ta, în mijlocul pieptului.
Asta te va ajuta in deschiderea inimii.

Pune sentimentele in prim plan.
Dacă vreau să percep iubirea neconditionata și să ma mentin in iubire, am nevoie sa acord sentimentelor mele atenție deplină și respect deplin. Când mă simt inconfortabil, îmi iau timpul necesar in care să fac ceea ce simt că am nevoie pentru a ramane in echilibru. De obicei în acest caz conectarea cu natura ma ajuta extrem de mult. Sau doar mă așez și acord o atenție totală sentimentului respectiv, percepandu-l fără să ma implic in detalii.

Contureaza-ti sentimentele si ofera-le centrul vieții.
Fii atent la ele și răspunde la ele.
Dă-le spațiul de care au nevoie.
In aceast mod vei percepe si mentine sentimentele care au valoare pentru tine cu adevarat.

Ramani obervatorul gandurilor tale astfel poți fi aici acum și aici, in prezent. Sentimentele nu sunt nici bune, nici rele. Sunt simple și au voie să fie acolo. Nimic nu trebuie suprimat sau „îndepărtat”. Cu timpul vei reusi sa mentii in starea ta toate gandurile care iti sunt de ajutor, sunt constructive si pozitive.

Deschideți inima și împărtășește-ti sentimentele
Un punct important pentru mine a fost să vorbesc și despre sentimentele mele dar și despre cele ale altei persoane. Astfel mi-am dat seama că ocoleam destul de mult tufișul, nu comunicam clar ceea ce îmi doream și îmi bazam deciziile pe evitarea sentimentelor de nesiguranță și frică. Nu-mi comunicam clar sentimentele, nevoile și dorințele. Astăzi, însă, mi se pare incredibil de important să manifest sentimente pentru a avea o legătură clară cu alți oameni.

Toată lumea simte atunci când conexiunea nu este foarte clară, când ceva nu este autentic. De obicei, nu avem curajul să abordăm situatia, să ne transmitem propriile sentimente sau să-l întrebăm pe celălalt ce este important pentru el cu adevărat.

Prin comunicarea sentimentelor mele, exersez pe de o parte pentru a-mi percepe mai bine sentimentele și am clarificat deja multe neînțelegeri. De multe ori îmi imaginam ceva care se întâmpla, dar care in acel moment nu era corect. Sau am interpretat greșit reacția altcuiva. O întrebare simplă de a sti despre starea celeilalte persoane este „Ce îți aduce (când spun că te plac)?” Sau „Ce sentiment simti atunci când …?”

Deschide-ți inima: nu te pierde în gândire
Un mecanism comun de distragere de la sentimentele autentice este prin gândire. Aceasta include, de asemenea, îndoieli, răsfățarea și ocuparea minții prin muncă și prin canalele comune de distragere, cum ar fi TV, telefon mobil, internet și așa mai departe. În acest fel evităm să dezvoltăm sentimente și să ne simțim pe noi înșine, mentinandu-ne sustrasi de la autenticitate.

Mi-am dat seama că mintea nu este altceva decât un instrument. Nu pot nici măcar să-mi controlez viața cu acest instrument, nici să fac altceva care să schimbe lumea. Nu servește decât la primirea informațiilor. Adevarata actiune petrecandu-se exclusiv din inima mea.
Pentru mine însă, mintea nu este sursa și nu unitatea centrală de control care trebuie să-mi controleze viața. În timp ce deciziile au fost luate de mult de subconștient, deseori mă pierd gândindu-mă înainte și înapoi dacă aceasta este decizia corectă.Atunci realizez ca sunt in labiritul mintii si revin din nou in inima. De asemenea pot să mă salvez și să am încredere în sentimentul meu care vine din plexul solar.

Pune accentul pe sentiment când mintea este prea activă.

Îmi dau seama din ce în ce mai mult despre sentimentele mele, despre ceea ce vine din inima si ceea ce vine din minte astfel incat reusesc acum mult mai eficient ca inainte sa discern intre cele doua si sa aleg spatiul de unde doresc sa actionez. Gandurile nefolositoare se risipesc odată ce m-am conectat la inima mea. Multe gânduri care încearcă să explice ceva cu logică și rațiune, sau care spun că este într-un fel sau altul, sunt doar o încercare a minții de a nu simți ceva în mine. Poți recunoaște asta și în acele momente pivotează-ți sentimentele. Atunci doar percepe-ți sentimentele fără să gândești nimic din punctul de observator.

Deschide-ți inima: natura
Inima deschisă:: permite, de asemenea, mânia și ura să fie in tine daca asta simti pe moment, nu te alarma de sentimentele acestea si lasa-le sa se manifeste. Acestea sunt sentimentele pe care nu mi le doream de mult pentru că am crezut că nu sunt bune. Așa că am trăit o armonie “păcătoasă” și la început nu am înțeles de ce nu mai puteam fi mai fericita. Totul era foarte simplu. Dacă suprimi un sentiment negativ, suprimi și sentimentul „opus” din „cealaltă parte”.
Prin a lasa totul sa curga de la sine vei sti la un moment dat cum sa percepi ceea ce ai tu nevoie, cum sa faci curatenie si sa traiesti cu adevarat exact ceea ce-ti doresti sa experimentezi pas cu pas.

Vindecarea sentimentelor negative
În cazul meu, am suprimat ura și furia. Drept urmare, îmi lipsea bucuria, lejeritatea și vitalitatea generală. Așa că mi-am dat seama că ar trebui să las fiecare sentiment, într-adevăr fiecare sentiment, dacă vreau să am o viață vie. Doar să vrei să fii fericit fără să simți frică și supărare este o mare iluzie.
Aceste sentimente din polul opus pozitivitatii au nevoie de a fi exprimate pentru a putea fi vindecate.

O viață completa înseamnă ca toate sentimentele să fie permise, analizate, traite si alese, aici referindu-ma la absolut toate sentimentele!

Daca simti furie, permite-i furiei să fie acolo. Permite-ți să o simți și să o percepi. Astfel vei putea observa ce se ascunde sub mânie, pentru că sentimentele sunt ca niște straturi una peste alta. Ceea ce este mai jos apare automat când ai simțit furia și ti-ai permis să cazi suficient de mult în acel sentiment incat sa realizezi de unde vine acest sentiment, ce il face sa fie si cum poti sa il vindeci. Atunci, de obicei, există durere sau tristețe. În acest fel, poti face față tuturor sentimentelor și, astfel, să te scufunzi din ce în ce mai adânc în tine însăți.

A permite iubirii și a-ți deschide inima înseamnă a simți. Simțirea se întâmplă prin corp, motiv pentru care este important să-ți folosești propriul corp, să-l menții în viață și în formă și să înveți cât mai mult despre propriile tale simțuri.

Sportul, masajul, contactul cu corpul, mersul desculț, ascultarea păsărilor și a vântului, mâncatul cu plăcere și explorarea pur și simplu a lumii oglindite sunt doar exemple despre cum poți crește sensibilitatea corpului tău. Atingerea proprie îți oferă un contact mai bun cu corpul tău și astfel și cu sentimentele tale.

Opreste auto-anestezia
Când mă uit înapoi la viața mea în felul acesta, de multe ori mă amorțeam prin faptul ca mancam prea mult și apoi stateam plina de mâncare pe canapea. În tinerețe, am petrecut și mult timp în fața calculatorului jucând jocuri. Sau cautam prin alte activitati sa ma sustrag de la ceea ce eram eu cu adevarat, “dormind” mai departe si nu eram nevoita sa ma simt.
Acestea sunt doar cateva exemple prin care extrem de multi dintre noi realizam auto-anestezia.
Daca unele dintre aceste modele revin in viata mea ma analizez cu atenție și conștientizez punandu-mi intrebarea: ce este în neregulă cu mine, sunt dispusa să fac față acestor sentimente sau aleg „anestezicul”?

Fii clar cu ceea ce este important pentru tine pe termen lung.
Ține cont de acest lucru în deciziile tale ori de cate ori poți.
Cu toate acestea, nu forța nimic și nu te pune sub presiune.

Tendința de a „simți mai mult” este importantă pentru mine. De aceea, las sentimentele sa curga asa cum vin ele si aceasta cât mai des posibil. Dar dacă ma simt mai bine să vad un film sau să mănânc ceva dulce, urmez această dorință și o las sase manifeste. Dacă mă oblig să fac ceva și am un sentiment clar de renunțare, această decizie mentală nu mă face decât să mă simt mai rău, deoarece nu mă dedic la nimic.

Fii recunoscător
Recunoștința este un mod minunat de a consolida conexiunea cu inima. O simt cu fiecare gest si anume: atunci când îmi strâng mâinile în fața pieptului. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce îmi oferă viața: oameni, sentimente, momente, lucruri materiale și bineînțeles pentru mâncarea din fața mea. De asemenea mă rog și pentru ceilalti oameni, oferindu-le compasiunea si iubirea neconditionata pe care o las sa curga din inima mea.

Fii atent
Am recunoscut, de asemenea, atenția ca un ajutor minunat atunci când vine vorba de a intra tot mai mult in inimă. De multe ori mă observ ca sunt în grabă astfel ca fac o pauză și conștientizez: asteapta puțin, ai rabdare. Din moment ce mintea mea are din nou prea multa libertate intervine graba. Pot la fel de bine să-mi traiesc viata cu atenție si într-un ritm confortabil, fara a ma grabi.

Linistea mintii începe cu lucruri simple, cum ar fi să-ti torni un pahar de apă asa cum poti sa torni apa in pahar fara a constientiza actiunea respectiva deoarece este o obisnuinta. Aici este diferenta si anume: in a realiza ceva din obisnuinta si in a realiza ceva din iubire. Ar fi atent inseamna ca esti pe deplin prezent în ceea ce faci, chiar dacă-ti torni doar un pahar cu apă. Priveste conștient apa și urmăreste cum iti umpli paharul cu apă, usor si constient.

Sensul chakrei inimii
Dacă există o chakră care are o poziție specială în sistemul chakrelor – pentru că toate chakrele sunt importante pentru sănătatea spirituală, psihologică și fizică holistică – este chakra inimii. Chakra inimii reprezintă tranziția, centrul dintre chakrele inferioare și cele superioare – aici transcendem personalitatea, aici persoana se deschide către experiențe profunde de unitate și transcendență. Chakra inimii este, de asemenea, „vindecătorul” dintre chakre, deoarece permite o legătură specială cu sufletul și universul – o deschidere a inimii este, prin urmare, esențială pentru vindecarea de sine cu adevărat profundă și de durată.
Tot ceea ce ai nevoie sa ajungi in chakra inimii tale este dorinta ta de a realiza schimbarea mult asteptata in existenta ta.

Este de înțeles că deschiderea chakrei inimii joacă un rol central în multe tradiții spirituale și că, prin chakra inimii, experiențele posibile, cum ar fi iubirea, compasiunea și conexiunea necondiționate sunt printre cele mai respectate virtuți spirituale.

Când vorbim despre o deschidere a chakrei inimii, trebuie subliniat faptul că nu vorbim mai ales despre un proces dintr-o dată si mai degrabă despre o dezvoltare treptată. Pentru a putea răspunde la întrebarea „cum deschidchakra inimii”, ar trebui să se prevadă mai întâi modul în care are loc procesul interior al acestei deschideri.

În primul rând, contrar credinței populare, chakrele nu sunt niciodată închise in totalitate, dar cel puțin îndeplinesc o funcție energetică minimă iar dacă chiar acest lucru este perturbat, apar boli grave.

Prin munca spirituală și conștiința în curs de dezvoltare, chakra inimii este din ce în ce mai energizată, începe să proceseze mai multă energie, se extinde și conduce in exteriorul fiintei tale energii tot mai puternice. În acest context, se vorbește adesea despre o activare a chakrei inimii.

La un moment dat în această dezvoltare și printr-o activitate in acest sens, chakra inimii a atins nivelul său funcțional optim – acum se poate spune că chakra inimii este deschisă.

Faze de deschidere
În timpul deschiderii, chakra inimii deschide niveluri din ce în ce mai profunde. Ați putea spune că există trei faze majore în această dezvoltare:

Inima umană deschisă, trezită (trezirea inimii)
Inima leagă mintea cu sentimentele sufletului. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, oamenii încearcă să protejeze sensibilitatea naturală a inimii cu pereți de protecție reali. Acest lucru te poate salva, de fapt, de o anumită durere – dar cu costul că pierdem conexiunea cu sentimentele noastre cele mai interioare, sensibilitatea și iubirea noastră.

12931901 – the heart chakra

Chiar dacă in cele din urmă inima ne conduce dincolo de personalitate, primul strat din jurul inimii este, de obicei, un fel de armură psihologică protectoare din frică și represiune, care trebuie topită prin acceptarea de sine iubitoare, iertarea și munca energetică.

Deschiderea inimii înseamnă mai ales să ne îndreptăm către sentimentele noastre, să redescoperim copilul interior, puritatea și atingerea inimii și deschiderea barierei de protecție împotriva durerii, durerii și lacrimilor noastre, pe care poate le-am îndepărtat mult timp. Prin această lucrare, fluxul energetic natural al chakrei inimii poate fi restaurat – inima s-a deschis, inima s-a trezit.

Inima energică, spirituală
Prin inima ne conectăm cu esența sentimentală a sufletului nostru, prin inimă intrăm într-un spațiu interior sacru de conectare. Trezirea inimii spirituale, energice, deschide experiențe și spații complet noi. În această fază, chakra inimii poate fi simțită ca o realitate energetică în orice moment. Extensia, căldura, blândețea și sensibilitatea trezesc și cresc, la fel ca o legătură din ce în ce mai puternică cu esența noastră cea mai profundă. Iubirea reală, neconditionata, spirituală și compasiunea față de nivelul sufletului, care sunt independente fata de labrintul minții, pot fi experimentate pentru prima dată

În acest proces, inima leagă tot mai mult mintea și sufletul, astfel încât intenția sufletului este de a fi primit în minte este exprimată tot mai clar în personalitatea noastră. Descoperim inima ca sursă de iubire de sine, un loc sacru al unității absolute cu noi înșine, care ne permite să ajungem la un nivel mult mai adânc decât cel al emoțiilor, din care vindecarea prin propria noastră iubire poate deveni din ce în ce mai ușoară.

Următorul strat care înconjoară inima este acum de natură karmică. Dar chiar dacă întâlnim multe traume profunde aici, ele se vindecă în lumina inimii trezite fără marea suferință emoțională pe care am experimentat-o ​​în etapele anterioare.

Inima divină, universală
Odată ce inima s-a deschis, ajungem la adevăratul mister al inimii: inima divină. Dacă am mai perceput și am experimentat inima, acum există o fuziune a conștientizării
O practică meditativă profundă ne aduce în contact intim cu spațiul inimii prin meditația și persistența atentă în chakra inimii în viața de zi cu zi.

Lucrul cu blocajele karmice

Adesea prin regresie spontană în timpul activității chakrei, dar și prin muncă de vindecare sau ajutor terapeutic orientat aceste blocaje sunt dizolvate complet.

A avea o inimă complet deschisă nu este atât de dificil
Necesită următoarele:
O decizie clară – un DA pentru asta.
Să te uiți și să accepți lucrurile negative care apar atunci când începi să îți deschizi inima la tot (pentru că asta poate fi din nou dureros, dar este necesar)
Să „lucrezi” conștient pe chakra inimii (sub forma de a te gândi si realiza ceva in acest sens, zi de zi pentru a ajunge la deschiderea inimii tale) până când devine o dorinta bine implementata in subconstient.
Dacă faceți acest lucru cu adevărat constant, veți obține foarte repede rezultatul dorit al chakrei inimii vindecate și deschise.

Mulți subestimează puterea unei inimi deschise. Dar o inima deschisa este exact ceea ce ai nevoie ca totul sa fie bine in viata ta și ceea ce atrage automat tot ceea ce îți dorești.

Din nou, pentru că este atât de important și este cheia tuturor:
Ai nevoie să simți iubire, apreciere și recunoștință pentru ceea ce faci și pentru ceea ce vrei. Și poti face asta deschizându-ti inima complet către aceste sentimente.

Dupa care nu trebuie să-ti faceți griji cu privire la modul în care se vor schimba circumstanțele negative – ele se vor schimba automat.
Și nu trebuie să-ti faci griji cu privire la modul în care se va realiza ceva, deoarece se produce în mod natural și trebuie să urmați indicații doar atunci când activitățile sunt necesare.

De exemplu, cineva atrage iubirea adevărată atunci când cineva are o inimă complet deschisă în ceea ce privește un parteneriat fericit, a dizolvat toată rezistența și simte iubirea pură fără rezistență pentru subiectul „parteneriat”. Este la fel cu abundența financiară.

Toate acestea sunt ușor de verificat, acordând atenție gândurilor și sentimentelor inconștiente care apar atunci când vezi ce vrei la alții.

Apropo:

O inimă deschisă înseamnă, de asemenea, a trăi în aici și acum, in prezent.

Deschiderea chakrei inimii cu diferite terapii
Există multe opțiuni valoroase disponibile pentru tine: de exemplu aromaterapie – aici vorbim despre trandafiri și iasomie care sunt parfumuri clasice ale chakrei inimii. Sau puterea pietrelor prețioase cum ar fi: cuarțul de trandafir, aventurina, moldavitul sau jadul. Și, bineînțeles, terapia prin culori, toate tonurile de roz și verde îți pun în vibrație a patra chakră. Rosa-roz, culoarea copilului interior- fata/baiatul din tine. Verdele este culoarea vindecării, a speranței și a smereniei.
Culorile sunt condimentele sufletului tău!

Când respiri, simte modul în care iubirea ta se revarsă în existență iar pe măsură ce inspiri, existența își revarsă iubirea in tine.

În curând vei observa cum se schimbă calitatea respirației. Respirația devine ceva complet diferit, lucru pe care nu l-ai mai experimentat niciodată. De aceea, respirația din India se numește „Prana”, „Viață” și nu doar nevoie de oxigen deoarece acesta nu este doar oxigen si este viața în sine.

Un răspuns la „Deschiderea inimii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *