Cum te ajuta Kundalini Yoga pentru a îndepărta stresul și gândurile negative

Respirația țintită și ritmică poate îndepărta stresul și gândurile negative . Este ușor cu o tehnică predată în Kundalini Yoga pe care oricine o poate face. Mai jos va explic cum funcționează!

Kundalini – acesta este numele dat unei forme de energie vitală care pornește la capătul inferior al coloanei vertebrale. Prin anumite exerciții, așa cum sunt predate în Kundalini Yoga, această energie poate fi trezită. Dar unde merge aceasta? Această formă de yoga încurajează practicantul să direcționeze energia Kundalini, în spate. Acest lucru se oprește la diferitele centre energetice ale corpului, numite chakre în yoga și, în cele din urmă, se deplasează la cel mai înalt punct al capului, vertexul fiind foarte benefic.

Kundalini Yoga este simpla și oferă echilibru sufletesc.

Kundalini Yoga, cunoscuta și sub denumirea de Yoga Conștiinței, este versatila în corp și își propune să echilibreze organismul: întărirea sistemului nervos și hormonal, promovarea clarității și concentrării, reducerea stresului și a anxietății. Spre deosebire de, de exemplu, Hatha Yoga cu pozițiile sale destul de statice, exercițiile în Kundalini Yoga sunt efectuate în repetări regulate. Înnodarea artificială a brațelor și picioarelor nu există în această formă de yoga, exercițiile sunt destul de ușoare la nivel de dificultate, dar promovează și necesită rezistență.

Instrucțiuni pentru o meditație privind reducerea stresului

Yogi Bhajan, un maestru al Kundalini Yoga, a învățat cândva această meditație simplă, dar mai eficientă pentru a scăpa de stres. Dar, de asemenea, funcționează excelent împotriva asteniei de toamnă și a dispoziției tulbure. Funcționează în felul urmator:

Te vei așeza pe un scaun cu coloana vertebrală verticală, în meditație confortabilă. Trageți bărbia înăuntru și ridicați pieptul. Mâinile sunt pe genunchi, cu vârful și cu degetele care se ating între ele.

Închide ochii și concentrează-te asupra respirației.
Inhalezi prin nas în opt părți egale. Apoi expiri prin nas într-o singură respirație profundă și puternică.

Repeți această secvență de respirație timp de un minut și jumătate. Practicanții avansați pot face meditația până la unsprezece minute.

La final: Respiri adânc și îți vei ține respirația timp de cinci-zece secunde. Expiri. Respiri adânc și îți vei tine respirația timp de la 15 la 20 de secunde. Rotesti in acest interval umerii. Apoi expiri puternic. Respiri adânc și îți vei ține respirația timp de 15 până la 20 de secunde. Vei roti umerii cât de repede poți . Apoi expiri și te relaxezi.

Un răspuns la „Cum te ajuta Kundalini Yoga pentru a îndepărta stresul și gândurile negative”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *