Ce este iubirea?
Iubirea este dorința de unitate, precum picătura de apă în mare. În spatele aproape a toate acțiunile noastre se află o dorință de dragoste omniprezentă și fundamentală.
Nu numai propria mea carte despre spiritualitate, dragoste și sexualitate este dedicată naturii iubirii. Nenumărate cărți, poezii, filme și alte opere de artă au avut de-a face cu fenomenul iubirii din vremuri imemoriale. Nu este de mirare, aceasta ne modelează toate relațiile, de ex. parteneriat, relatia cu parintii, prietenii. Nu mai puțin semnificative sunt părțile întunecate. Majoritatea sinuciderilor și crimelor se întâmplă din cauza motivelor de dragoste și sexualitatea adesea problematică sugerează că există într-adevăr ceva ca dragostea karmică.
Ne determină viața, plăcută și neplăcută. Dar o face mult mai mult decât bănuiești, pentru că nu este vorba doar despre viețile noastre private. Și într-adevăr nu este vorba doar de sentimente ca fiind îndrăgostit, fluturi în stomac, iubire, gelozie și singurătate.
Cel mai mare mister mister din toate timpurile: ce este iubirea?
Dragostea este o picătură în mare
Iubire, deci ce este asta … Există vreo definiție a iubirii pe scurt? Este acolo. Iubitorii conduc întotdeauna nevoia profundă de unitate. Unitatea cu ce? Aceasta este întrebarea crucială. De fapt, și până la urmă, o dorință cvasi-religioasă ne trage înapoi în unitatea pierdută, paradisiacală cu Dumnezeu. Adânc inconștient, această dorință de paradis ne răsuflă, provocându-ne mereu să facem ceva și să o satisfacem.
În acest drum lung acasă ne stabilim pentru unități mai mici de înlocuire: suntem de ex. „O inimă și un suflet” alături de partenerul nostru și deveniți unul fizic în sexualitate. Fiecare își caută locul în comunități mai mari cu care ne simțim una, de ex. Familia, compania, prietenii. Fiecare vrea să își lase constant umanitatea individuală într-o unitate mai mare. Suntem întotdeauna o picătură de apă în căutarea mării sale. Peste bălți, pâraie, râuri și lacuri ne găsim în sfârșit marea, la un moment dat. Pentru că: „O picătură de iubire este mai mult decât o minte oceanică” (Blaise Pascal).
Toată lumea vrea doar un lucru – și asta nu este sex
Poate că nu este evident, această acțiune fundamentală a iubirii și a unității determină întreaga noastră viață. Toată lumea se străduiește pentru orice succes sau afecțiune, căutând un „feedback pozitiv”: succes material, respect și recunoaștere, faimă, putere, laudă și aplauze, împlinirea sexului, premii și titluri, cariere. Sunt sigură că, până la urmă, acestea sunt toate „dovezi de dragoste” deghizate.
Pur și simplu nu există o definiție simplă a iubirii; dar iubirea este cu siguranță răspunsul la întrebarea arzătoare din Faustul lui Goethe, care „ține lumea împreună în miezul său”. Cu toții ne străduim să fim absorbiți într-o mare mare de iubire ca o picătură de apă; mai mult sau mai puțin inconștient, într-un fel. În funcție de încercările specifice în care nevoia subliminală de unitate, distingem diferite tipuri de iubire: sexualitate, dragoste emoțională, spirituală și karmică.
Dragostea divină și spirituală
Iubirea creatoare, infinită divină ne rămâne străină. Iubirea spirituală, pe de altă parte, ne servește ca un model de rol tangibil.
Asta iubește Dumnezeu
Cum arată dragostea lui Dumnezeu? Dumnezeu iubește totul și pe toți în același mod, în orice condiții și fără nicio condiție. Cu greu putem înțelege o astfel de iubire condiționată și nediscriminată a lui Dumnezeu, și cu atât mai puțin să o trăim. Nu este o scară umană și este rezervată numai lui Dumnezeu. Doar o dragoste spirituală matură se apropie de ea, în timp ce iubirea pur sexuală și karmică cu greu au asemănări.
Iubirea divină este ca soarele, strălucește întotdeauna pentru toată lumea, pentru sfânt și criminal. Oferă lumină, căldură și viață în orice moment, chiar noaptea sau într-un strat dens de nori. Singura întrebare este dacă percepem soarele sau pe Dumnezeu! De cele mai multe ori ne retragem inconștient, la fel cum pământul se îndepărtează de soare noaptea. Sau un strat de modele de gândire și sentimente distructive ascunde vederea ca un strat de nor.
Această iubire a lui Dumnezeu nu este un sentiment sau un atribut al lui Dumnezeu, la fel cum oamenii au sentimente și calități. Este mai degrabă o stare permanentă de a fi. Dumnezeu este exact așa. Din acesta ieșit creația, care este încă o parte și expresie a ființei sale iubitoare.
Raza de soare spirituală a iubirii
Dacă rămânem la metafora solară, atunci în mod ideal, putem deveni o rază de soare individuală în timpul vieții noastre. Aceasta ar corespunde unei iubiri spirituale mature și a parteneriatului. Cel mai important „partener” este Sinele superior, adică Sinele superior, care în niciun caz nu exclude relația cu un partener de viață uman. Cu toate acestea, o astfel de relație are loc într-un mod diferit decât de obicei. Unele caută de exemplu un partener de suflet sau sufletul geamăn.
Dragostea spirituală nu exclude nici sexualitatea, nici sentimentele emoționale, ci le integrează în mod holistic. Ca părți integrante, cu toate acestea, ele se află sub influența conducătoare a spiritualului, crescând sexualitatea și sentimentele. Deci, o persoană cu adevărat spirituală se poate bucura cu ușurință de sexualitate și, de asemenea, arată sentimente emoționale. Dar ea trăiește atât într-un mod mai înalt, cât și constructiv. Prin urmare, sexul pur și bun și dependența emoțională nu fac parte din repertoriu.
Necondiționare și caritate
Iubirea spirituală atinge un anumit grad de necondiționare. De fapt, așteptăm întotdeauna ceva în schimb precum și condiții stabilite. Celălalt trebuie să fie de ex. cu anumite caracteristici sau cu un aspect particular. În plus, ar trebui să se amestece cu drag afecțiunea noastră, să ne iubim reciproc cel puțin la fel de mult. Ne așteptăm la randamente emoționale, ca într-o „afacere”, pentru că în sfârșit am investit „sentimente”. Iar investițiile trebuie să ofere ceva.
Dragostea mamei pentru copil poate fi prototipul iubirii necondiționate. Mamele care se respectă cu adevărat de sine trebuie să admită totuși că așteaptă în schimb dragostea copilului. Spre deosebire de partenerul cu care împărtășește sentimente și sexualitate.
A iubi spiritualitatea este o caritate.
Adevărata Caritate îi consideră pe toți drept potențiali „vecini”, nu doar parteneri, rude și prieteni. În schimb, dragostea karmică se concentrează foarte mult pe o anumită persoană. Caritatea se bazează pe iubirea de sine care nu este egoistă, Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Puteți da întotdeauna ceea ce aveți.
Când zboară scântei: iubire emoțională
Nimic nu ne zguduie mai mult decât enorma putere a emoțiilor. Sentimentul de iubire oferă oportunități de dezvoltare prin retragerea așa-numitelor transferuri.
Ce este iubirea – când scânteile se pulverizează?
Atunci când sunt întrebați „ce este iubirea”, majoritatea oamenilor se gândesc la sentimente și emoții. Infatuarea, entuziasmul, dorul și ochelarii roz sunt pe de altă parte iubire, gelozie, răzbunare și frică. Ceresc exultant și îndurerat până la moarte, un carusel de emoții care face ca inima să bată mai repede și mai interesant. Scânteile se pulverizează și, ca un fulger violent de paie, dragostea emoțională de a simți se arde din nou rapid, dând loc vieții de zi cu zi cu rutina ei.
Spre deosebire de dragostea spirituală, iubirea emoțională începe doar foarte selectiv, cu caracteristici foarte specifice. Persoana iubită trebuie să aibă caracteristici fizice foarte specifice. Acest lucru poate fi, de ex. tipul „blond și cu ochi albaștri” sau „fermecător și tandru”, protectorul bărbătesc puternic, etc. Astfel de fixări de tip se bazează pe ceva pe care psihologia îl numește transmisie sau proiecție.
Puterea sentimentelor și a sexualității
Sentimentele transmise pot fi mai puternice decât sexualitatea. Transmiterea înseamnă că iubitorul emoțional al partenerului (potențial) iubește calitățile și caracteristicile pe care le-ar avea „cumva” în sine! Dar nu îl percepe în sine.
Cu partenerul, el o vede cu atât mai clar și o găsește adorabilă, cel puțin fascinantă. În orice caz, trezește emoții puternice. Adesea, zicala „contrariile atrag” se aplică aici, deoarece proprietatea iubită de partener este adesea percepută ca un contrast cu sine.
Așadar, atunci când căutați un tip specific, căutați de fapt o parte din dvs., care poate suna un pic ciudat, dar proiecția și retragerea acesteia reprezintă o oportunitate de dezvoltare extrem de importantă pentru întâlnire și parteneriat. Nimeni nu transmite experiențe de dragoste emoțională și majoritatea sunt mai intense decât experiențele sexuale.
Nimic nu ne atinge și nu ne afectează în bine și în rău, mai mult decât sentimentele noastre. Ne dau aripi sau ne fac infractori. Mulți cred că sunt în mâini bune cu mințile lor raționale. De fapt, mintea noastră rațională este mult mai atașată de legătura cordială a emoțiilor decât ne-am dori să recunoaștem. Sentimentele inconștiente, distructive, ne fac marionetele lor, sunt actorii principali ai unei iubiri karmice și se hrănesc în sexualitate.
Mulți pot atribui mai multă influență sexualității decât sentimentelor, dar sexualitatea sau corpul nu duc o viață izolată. Corpul este întotdeauna foarte influențat de sentimente (adesea reprimate).
Iubire karmică și relație karmică
O dragoste karmică îi îndeamnă pe cei implicați să elaboreze experiențe intense din viețile trecute. Este nevoie de curaj, respect de sine și timp.
Ce este dragostea karmică?
O dragoste karmică leagă două persoane care au avut relații foarte intense în viețile anterioare. Stăpânirea lor deține un potențial mare de dezvoltare. În mare parte a fost vorba despre o relație bărbat-femeie, deci de parteneriat, căsătorie sau aventură. Alte relații, de ex. între părinți și copii, pot și ele stabili și o relație karmică.
Aveți o idee despre originea karmei? Două persoane au avut parte de experiențe comune foarte intense și de lungă durată. Aceste experiențe și experiențe lasă urme formative, profunde. Cele două combină astfel un model puternic greu de controlat, de ex. o schemă de făptuitor-victimă specifică. Din punct de vedere energetic, se formează „funii ombilicale” subtile, care se păstrează după moarte.
Iubirea karmică: o energie aprinsă și o legătură emoțională
„Relația karmică” nu înseamnă neapărat că ai făcut lucruri rele, de ex. abuz emoțional sau sexual. Decisiv este existența unei legături intense, oarecum distructive unul față de celălalt.
Astfel de relații rele cu lipici nu sunt în niciun caz limitate la parteneriat și au multe fețe: părinți posesivi, dependență de sex și alte dependențe comune, conflicte violente, nu scapă unul de celălalt, dependență emoțională, gelozie puternică.
Oamenii încurcați în mod karmic deseori caută inconștient drame și tragedii. După cum arată exemplele date mai sus, o dragoste karmică rezultă mai presus de toate dintr-o dragoste dificilă de simțire și iubire fizică, adică sexualitate. Munca ta are nevoie de curaj, respect de sine, timp și suferință involuntară, precum și o muncă energetică.
Relația karmică este adesea confuză
Toată lumea întâlnește parteneri Karma din viețile anterioare din viața lor. O relație karmică nu este neobișnuită. Dacă acest lucru se simte deosebit de intens și la început destul de plăcut, atunci mulți pot confunda cu sufletul lor geamăn sau cu o iubire de suflete. Cautatorii spirituali tind uneori sa puna o mantie spirituala pe o provocare karma. În acest fel, unii oameni glosează o relație karmică ca o relație dublă-suflet spirituală „dificilă”.
În plus, există adesea fenomene energetice și extrasenzoriale fără precedent, care au ceva magic și fascinant. Cei în cauză le este greu să clasifice aceste lucruri și să caute ajutor în esoterism. Ceea ce este de fapt o dragoste karmică transfigurează piața ezoterică promițătoare mai realistă și mai rapidă ca suflet sufletesc sau înrudire spirituală.
Experiențe de ex. Telepatia sau sesizarea de la distanță a altora nu dovedește nici o iubire spirituală a sufletelor. Fenomenele și abilitățile speciale trebuie interpretate întotdeauna cu prudență. Dacă de ex. Sfinții din istorie îndeplinesc adesea minuni, ceea ce nu înseamnă că oricine are abilități speciale poate iubi sau fi luminat spiritual. Nu mai vorbim de impostori și autoamăgire.
Sexualitatea și spiritualitatea, un fier fierbinte.
Transformarea energiei sexuale este o alternativă bună. Cu toate acestea, se vorbește mult despre o sexualitate trăită, „prin iubire crescută”; fie ca unul singur, fie în relația cu o iubire sufletească.
Mulți se întreabă în ce măsură o mare iubire a sufletelor și sexualitatea sunt compatibile între ele. Sexualitatea și spiritualitatea … pot fi reunite cele două capete îndepărtate ale unui șir? Dacă da, cum ar putea fi o asemenea sexualitate spirituală în parteneriat cu dragostea sufletului? Sau este mai bine să canalizați energia sexuală în centrele energetice superioare (chakrele) prin abstinență și exerciții? Înseamnă spiritualitatea să vă abțineți de la plăcerile fizice și să căutați poate mulțumirea substitutivă?
Transformă energia sexuală
Oamenii spirituali nu își trăiesc întotdeauna sexualitatea. Practic, de ex. Prin exerciții disciplinate de abstinență și yoga kundalini, fiecare își direcționează energia sexuală pe canale superioare. O energie transformată mai mare aduce multe daruri noi: de la simpla binedispunere și testul fizic la abilitățile spirituale-creative la percepțiile supranaturale. Multe mituri și vise sexuale nocturne abordează astfel de transformări.
Spiritualitatea, sexualitatea și părțile întunecate
Cu toate acestea, exercițiile disciplinate și intențiile ferme nu afectează încă nicio transformare a energiei. În plus, două lucruri sunt necesare.
În primul rând, transformarea superioară nu trebuie să fie însoțită de nici o represiune a dorințelor sexuale. Ceea ce este necesar este o „reținere” controlată a dorințelor percepute în mod conștient, nu represiunea lor. Energia sexuală reprimată poate provoca, de asemenea, boli.
În al doilea rând, transformarea este un proces prelungit care trebuie să meargă mână în mână cu dezvoltarea generală mentală și spirituală. Aproape cineva din scena Kundalini / Tantra o cunoaște sau mai degrabă o ignoră: o transformare exclusiv energică a energiei sexuale, fără a însoți procesele interioare, nu funcționează. Practica zelul nu poate înlocui o „transformare” sau dezvoltare interioară. Cine de ex. a fost abuzat sexual, nu va putea face față lucrărilor mentale-spirituale necesare cu Kundalini Yoga.
Ce este iubirea – creșterea sexualității
Deci, nu poți scăpa de sexualitatea și experiențele tale sexuale prin exerciții energetice. Prin urmare, exercițiile de energie nu sunt lipsite de sens, dar evoluțiile interioare ar trebui să urmeze și acestea au nevoie de timp.
Inimi înflăcărate ascendente ce simbolizează dragostea.
Ce este iubirea: atunci când inimile crescute „preiau” sexul. Poate că bănuiți care aspect al dezvoltării interioare „înlătură” cel mai eficient transformarea sexual-energetică? Dezvoltarea abilității de a iubi, ceea ce în special o relație karmică are foarte mult potențial! Cercul cu întrebarea noastră inițială „Ce este iubirea” se închide.
Indiferent dacă într-o relație sau ca unică, spiritualitatea nu exclude în nici un fel sexualitatea. Sexul nu trebuie să nu existe spiritual, când este invers: o persoană spirituală se integrează și își trăiește sexualitatea fizică, și o ridică.
Cum arată sexul spiritual în cazul ideal? Este sexul iubitor care nu se dă doar fizic. Iubirea conduce corpul și nevoile sale, nu invers. Dacă, pe de altă parte, este vorba doar despre mulțumirea sexuală, atunci impulsul fizic domină orice altceva. Așadar, nu-ți izola eforturile sexual-energetice de restul personalității și analizează bine dezvoltarea capacității de iubire în primul rând.