Aura – Câmpul energetic al corpului

Ai avut vreodată ocazia să vezi aura și să percepi culorile strălucitoare care ne înconjoară în straturi atât de fine?

 

Atunci știi cât de frumoasă poate face aura o persoană și ce poate fi citit în ea. Culorile și formele care apar aici oferă informații foarte specifice. Dizarmoniile apar in aură înainte de a se manifesta fizic. Acest lucru ar trebui să fie un motiv foarte bun pentru a avea grijă să menții o aură radiantă, curată și pentru a o întări din nou și din nou.
Aura este descrisă ca o strălucire asemănătoare luminii în jurul unei persoane și poate fi, de asemenea, descrisă ca un câmp bioenergetic. Acest câmp este influențat de fiecare gând și sentiment și este un sistem viu care se schimbă și se adaptează din nou și din nou. Poate fi influențat și de energiile din mediu. Totul din univers are propria frecvență de vibrație electromagnetică, aceasta include oameni și animale, pietre și lemn, dar și gânduri și sentimente. Aura apare ca un câmp de energie colorat în jurul unei persoane din frecvențele de vibrație care sunt emise de suflet, minte și corp.

Ce este o aură?
„Această femeie are o carismă atât de liniștită și iubitoare”.
„În prezența acestei persoane, ma simt extraordinar de bine”.
Afirmații de acest fel spun ceva despre ceea ce percepem, dar nu putem vedea în mod direct: este vorba despre carisma unei persoane, despre aura sa. Pielea este limita noastră tangibilă la mediu. Totuși, ființa noastră nu se termină aici. Nu constăm doar din corp. Sentimentul și gândirea noastră ne îmbogățesc cu energie. Acest câmp de forță mentală și spirituală care strălucește dincolo de corp, este aura noastră.

O aură îi înconjoară pe toți. Fiecare animal, fiecare plantă, chiar și pietre, tot ce există în universul nostru, care este plin de viață într-o formă, are o aură în jurul său. Forța de viață este cea pe care o radiam mult dincolo de corpul vizibil. Oamenii cu o dezvoltare spirituală foarte ridicată au o aură care strălucește pe kilometri. Par să fie înconjurați de o lumină strălucitoare.
Structura corpului energetic:
Corpul fizic este format din energie comprimată și formează centrul.
Prima dimensiune emoțională a aurei este apropiată de corp și este mai subtilă decât energiile corpului. Reprezintă lumea emoțională a unei persoane.
A doua dimensiune mentală a aurei înconjoară prima dimensiune și este chiar mai subtilă decât aceasta. Reprezintă gândurile și procesele mentale. Cele două dimensiuni se pot armoniza între ele. În acest fel, gândurile care continuă să câștige forță pot fi manifestate și răspândite în lumea emoțională. Credința mentală fermă în ceva poate atrage astfel energii și duce la împlinirea ideii. Aceasta este cunoscută și sub denumirea de „puterea gândului”.
A treia dimensiune spirituală este cea mai subtilă și se află la nivelul următor. Formează poarta către eul superior și poate apărea în culorile iridiscente ale curcubeului.

Straturile aurei
Cele șapte straturi ale aurei pot fi simțite cu mâinile, pot fi percepute cu ochiul interior sau chiar văzute direct. Este o chestiune de practică! Cu toții avem dispoziții diferite pentru acest lucru.

Primul strat

Corpul eteric
Există un strat ușor aproape de corp, cu doar câțiva centimetri grosime. Acesta este corpul nostru eteric. Efectul său corespunde chakrei radiculare. Dacă suntem sănătoși, poate fi recunoscut ca un albastru clar și strălucitor de către aurele. O decolorare tulbure indică discrepanțe și blocaje. Corpul eteric este destul de ușor de perceput chiar și pentru persoanele fără experiență. Răspunde foarte bine la masaje, acupunctură și acupresură.

Stratul doi

Corpul emoțional
Următorul strat al aurei este de obicei de aproximativ 10 până la 20 cm. Acesta este corpul emoțional. Este alocat chakrei sacrale. Sentimentele noastre sunt stocate în corpul emoțional. Acest strat emoțional este deschis și permeabil. La granița sa, este mai moale și mai difuz decât corpul eteric și, prin urmare, un pic mai dificil de perceput. Sentimentele negative și pozitive se manifestă diferit – ca niște pete întunecate sau ușoare. Cei care își trăiesc emoțiile au în mod clar culori strălucitoare și clare în jurul lor. Sentimentele reprimate apar ca culori tulburi și plictisitoare. Pentru a clarifica corpul emoțional, este important să vă ocupați în mod conștient de propriile sentimente. Lucrul cu copilul interior contribuie, de asemenea, la o contribuție pozitivă. Terapia respiratorie are un efect foarte benefic asupra organismului emoțional.

Al 3-lea strat

Corpul mental
Corpul mental, care face parte din chakra ombilicului la nivelul chakrei, formează o graniță foarte perceptibilă. Corpul mental se află în afara corpului emoțional și este destul de neted și compact la marginile sale. Daca il tastezi cu mâinile tale, poți simți o ușoară rezistență în aer, unde începe corpul mental. Gândurile noastre sunt stocate în acest câmp energetic. Gândurile negative și distructive sunt la fel de perceptibile pentru aparentele vizibile sau sensibile la aur ca și gândurile pozitive, creative. Gândurile ciudate care provin de la alți oameni și s-au încorporat în noi ca un program pot fi recunoscute aici. Acest corp este adesea traversat de linii și modele – tiparele noastre de gândire.

Al 4-lea strat

Corpul astral
Corpul astral este stratul de aură care se formează în jurul corpului mental. Aici se află iubirea necondiționată la ea acasă. Corespunde cu chakra inimii. Corpul astral arată ca un voal de țesătură delicat de lumină către aurore.
Aici simți iubirea necondiționată.

Al 5-lea strat

Corpul negativ eteric
Corpul negativ eteric este modelul ființei noastre, ca să zic așa. Aici puteți găsi predispozițiile, talentele și procesele de învățare pentru această viață. La nivelul chakrei, corespunde chakrei gâtului.
Un corp negativ eteric in deplină armonie vă ajută să vă găsiți propriul tel.

Al 6-lea strat

Corpul ceresc
Corpul ceresc ne deschide spre unitate. Această dorință este adânc înrădăcinată în noi. Cine trăiește în mod conștient acest strat de aură este complet aici și acum. Corpul ceresc este alocat chakrei frunții, cel de-al treilea ochi.

Al 7-lea strat

Corpul eteric

Stratul galben care înconjoară totul se numește Corpul eteric. Aici, ca și în chakra coroanei, există o legătură cu cerul. Corpul eteric este descris ca raze de lumină aurii care ne înconjoară ca un ou protector.

Curățare și îngrijire: lucrul cu aura
Aura poate fi contaminată de diverse influențe. Aceasta include, printre altele, o dietă dezechilibrată, substanțe chimice din alimente și apa potabilă, fumat (de asemenea pasiv), toxine din mediu (de exemplu, în mobilier sau covoare) sau electrosmog. Cu toate acestea, impuritățile pot influența și corpul energetic sub formă de energii negative, de exemplu prin egoism. Persoanele cu viziune aura care se angajează să lucreze cu aura sunt capabile să își controleze energiile și să le folosească într-o manieră vizată. De exemplu, puteți absorbi energiile universale pentru a-i ajuta pe ceilalți să lucreze cu aura. În acest fel, impuritățile din corpul energetic pot fi dizolvate ușor. Aceste sarcini necesită un nivel ridicat de empatie pentru utilizarea corectă a energiei.

Simte-ți aura

Cu mâinile:
Puteți face exercițiul pe cont propriu sau în perechi și puteți învăța să simțiți aura unul altuia. Mișcați-vă mâinile de-a lungul corpului, foarte încet și ușor. Măriți distanța față de corp și reduceți-o din nou. Astfel, puteți simți diferitele straturi de aură și limitele lor. În special, primele trei straturi de aură pot fi, de asemenea, percepute destul de bine de către persoanele neexperimentate – stratul intens și fin din jurul corpului, corpul emoțional care se extinde ușor și corpul mental neted. Dacă există blocaje și imperfecțiuni, acestea se simt dense și grele.

Simte-ți aura cu ochii
Cu ochii:
Dacă lucrați singur, așezați-vă în fața unei oglinzi, de preferință cu un perete alb ca fundal. Dacă lucrezi în perechi, stai unul lângă celălalt. Respirați profund și relaxați-vă. Lasă-ți ochii să se odihnească asupra reflecției tale. După un timp straturile de aur devin vizibile. Stratul fin albastru deschis, care se află împotriva corpului, apoi corpul emoțional, care de multe ori arată ca nori moi, și în final corpul mental clar delimitat la exterior. Blocările și tulburările pot fi văzute ca pete întunecate.

Simte-ți aura în meditație
În meditație:
Închide ochii și cufundă-te în meditație. Acum concentrează-ți percepția mentală asupra aurei: a ta sau a partenerului de exercițiu. Poți recunoaște, de asemenea, diferitele straturi când privești intelectual. Aici este chiar mai ușor decât cu mâinile sau ochii să percepeți straturile exterioare ale aurei. Pot apărea culori și câmpuri de energie, puteți percepe, de asemenea, zone de interferență și locuri strălucitoare.

Culorile aurei
O persoană care este complet în echilibru și a atins cea mai înaltă dezvoltare spirituală are o aură albă, radiantă. Cu toate acestea, astfel de oameni sunt destul de rari de găsit. Cu toate acestea, culorile care apar în aură nu sunt neapărat un pericol. Acestea indică faptul că acțiunile sunt mai mult sau mai puțin trăite. Culorile luminoase indică talentele pe care le folosim foarte mult. Decolorațiile tulburi și murdare indică scurgeri de energie și, de asemenea, potențial pe care nu îl folosim sau nu îl folosim corect.

Sensul culorilor din aură corespunde în mare măsură cu cel al chakrelor.

Roșu strălucitor: putere de voință, curaj, întreprinzător.
Portocaliu strălucitor: dorință pentru viață, organizare, creativitate.
Galben strălucitor: deschidere, personalitate, independență.
Verde strălucitor: pace, iubire, armonie.
Turcoaz strălucitor: expresivitate, comunicare, capacitate de a învăța.
Albastru strălucitor: încredere, inspirație, cunoaștere.
Violet ușor: spiritualitate, conștientizare, atitudine unică.

Roșu tulbure: furie, agresivitate, suprafază materială, egocentrism.
Portocaliu tulbure: lipsa spiritului de echipă, tulburări sexuale, creativitate limitată.
Galben tulbure: invidie, gelozie, dependențe.
Verde tulbure: resentiment, dragoste, dezamăgire.
Turcoaz tulbure: sentimente de vinovăție, lipsă de stimă de sine, dificultăți de contact.
Albastru tulbure: implementare insuficientă, depresie, suprafază la nivelul minții.
Violet tulbure: lipsă de împământare, detașare, lipsă de conștientizare de sine.

Dacă culorile sunt clare și luminoase, oamenii sunt în regulă. Dacă culorile sunt murdare, tulbure și foarte dense, aceasta poate însemna o expresie exagerată a calității respective, dar și o lipsă a energiei în cauză. O aură difuză poate fi influențată, o aură în formă de ou indică o ființă umană solidă.

Dacă știți ce culori sunt disponibile numai în stare tulbure, este clar și chakra și ce zonă a vieții are nevoie de curățare și energizare. Cei cărora le este dificil să citească fonica pot, de asemenea, să parcurgă sensurile culorilor și, prin urmare, să recunoască pentru ce zonă a vieții este potrivită. Culorile pot fi clarificate prin chakra și curățarea aurei, aura rămâne pură cu simboluri de protecție și energie reconciliantă, iubitoare. Acest lucru eliberează, de asemenea, accesul la potențialul închis anterior.

Aura poluată?
Sentimente rele, cum ar fi invidia, mânia și ura, precum și gândurile distructive și toxice pot polua aura. De cele mai multe ori, nu sunt necesare alte persoane, noi suntem declanșatorul. Grijile, problemele și neconcordanțele noastre sunt cele care ne fac aura tulbure și ne slăbesc.
Aura poate fi slăbită și de vampirii energetici. Este vorba despre oameni care sug energie. Este important să știți că acest lucru nu se face de obicei din intenții proaste, ci din lipsă de cunoștințe și de neștiință. Nu știu să acceseze propria sursă de energie, așa că încearcă să se conecteze cu alții pentru a obține energie.
Dacă propria aura este murdară sau slăbită, acest lucru poate fi observat prin oboseală constantă. De asemenea, pot rezulta stări de spirit proaste, dependențe și iritabilitate.

Curăță aura
Meditația este întotdeauna o idee bună pentru a vă curăța sinele interior și a vă consolida aura. Mantrele au o vibrație foarte mare. Cântarea și ascultarea mantrelor curăță aura. Simbolurile spirituale care acționează în fața purificării și energizării pot fi folosite ca bijuterii pentru a avea întotdeauna energia de clarificare. De asemenea, este o opțiune bună să ai un simbol ca imagine pe perete pentru a umple camera cu o vibrație ridicată.

Ce poți face pentru aura ta?
Pentru a curăța și menține aura, se pot lua câteva măsuri simple și eficiente care să vitalizeze ușor și durabil aura.
Plimbările în aer liber, sejurul în natură și ventilația regulată asigură aerul proaspăt pentru a respira. În plus, asigură-te că mobilierul și altele asemenea au fost testate pentru substanțe nocive.

Cumpără mâncare fără reziduuri sau plantează singur
Evitarea alimentelor care au fost tratate puternic cu pesticide și îngrășăminte chimice este o parte importantă a curățării aurei.

Curăță întregul sistem energetic
Un sistem energetic armonios are un efect pozitiv asupra aurei. Chakrele deschise și active permit un flux liber de energie vieții. În acest moment, pot fi folosite ca suport exerciții de vizualizare cu culorile chakrei, meditația chakrei, aromaterapia și pietrele de vindecare cu frecvențele individuale ale vibrațiilor.

Rămâi tot timpul înconjurat de oameni iubitori
Energiile negative ale altor oameni iți pot încărca și afecta aura. A fi permanent în contact cu oameni plăcuți și iubitori este esențială pentru o viață mulțumită și o aură vitală.